Home » Hvorfor er lille Norge så overlegent i vinter-OL?

Hvorfor er lille Norge så overlegent i vinter-OL?

by Edvard Munch


© Levert av Omni


Været i Norge er selvsagt en stor grunn til at landet med drøyt fem millioner mennesker er så vellykket i vinter-OL, men det er ikke alt. Han skriver CNNs Harry Enten, som sier «mer enn temperaturen» ligger bak det hele.

Penger er et annet viktig element, skriver Enten. Utstyret er dyrt og det gjelder også teknologien norske idrettsutøvere brukte før lekene. Det eksemplifiseres med hvordan skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen og hans lagkamerater brukte «vindmaskin» i treningen, da de visste at vinden ville være en avgjørende faktor på skytebanene.

Under overskriften «ikke bare snø» forsøker The Guardians Martin Belam og Sean Ingle også å forklare Norges medaljedusj – for tiden 34 medaljer, hvorav 15 er av den edleste kirkesamfunnet.

De hevder at Sverige, Østerrike og Sveits har samme type klima – men flere mennesker – og likevel regjerer ikke Norge. En faktor som skiller seg ut er at det legges vekt på vennskap når norske barn begynner å drive med idrett – å skape en sterk lagånd som Belam og Ingle ser ut til å ha sett tegn til også i Kina.

Relaterte linker:

Martin Belam og Sean Ingle: Hva er hemmeligheten bak Norges OL-suksess? (www.theguardian.com)

Harry Soit: Hvorfor er Norge så gode i vinter-OL? (CNN)

Johan Esk: Gratulerer, Norge! Du blir snart kvitt den kinesiske tvangstrøya (Dagens Nyheter)

Lær mer om vinter-OL på Omni

Related Videos

Leave a Comment