Home » Habeck snakker om energiforsyning i Norge

Habeck snakker om energiforsyning i Norge

by Edvard Munch

Forbundsøkonomiminister Robert Habeck (De Grønne) reiser onsdag til den norske hovedstaden Oslo for samtaler om diversifisering av tysk energiimport. – Den russiske angrepskrigen i Ukraina gjorde det klart at vi må bli uavhengige av russisk energiimport, forklarte Habeck onsdag. Besøket er starten på en rekke utenlandsreiser med sikte på å utvide den tyske energiforsyningen, forklarte økonomidepartementet.

Dette krever økt import av flytende naturgass (LNG) på kort sikt og tettere samarbeid om å utvide hydrogen- og klimabeskyttelsesteknologier. Akselerert utvidelse av fornybar energi og større energieffektivitet er også uunnværlig, forklarte Habeck. Dette er «alfa og omega for en rimelig, uavhengig og sikker fremtidens energiforsyning».

Gass i Europa: Norge er den viktigste leverandøren etter Russland

Norge varslet onsdag at de vil holde gassproduksjonen på høyest mulig nivå inntil videre. Det norske energidepartementet sa at disse tiltakene ikke vil gi mulighet for en betydelig økning i norsk gasseksport. Den nåværende økningen i eksportnivået kan derfor opprettholdes lenger. For å gjøre vondt verre ble Norges eneste LNG-fartsanlegg skadet i en brann i september 2020. Ifølge driftsselskapet Equinor forventes systemet å gjenoppta drift i midten av mai.

Norge er den nest største gassleverandøren til EU etter Russland. Mellom 20 og 25 prosent av naturgassen i Europa og Storbritannia kommer fra Norge og mellom 45 og 50 prosent fra Russland. I Oslo møtte Habeck selskapets representanter og Norges statsminister Jonas Gahr Store.

Related Videos

Leave a Comment