Home » Four Hills Tournament: Tyskerne fortsetter, men ingen på topp 10

Four Hills Tournament: Tyskerne fortsetter, men ingen på topp 10

by Ashley Olsen

De tre første i den generelle klassifiseringen er også de tre første i kvalifiseringen til Bischofshofen. Halvor Egner Granerud vant foran Dawid Kubacki og sloveneren Anze Lanisek.

05.01.2023 | 02:01 minutter


Karl Geiger edru opp, Markus Eisenbichler tydelig forbanna, og landstrener Stefan Horngacher mellom fornøyd og fortvilet: selv om alle de syv tyske hopperne kvalifiserte seg til turneringsfinalen på fredag ​​(fra 16:30/ZDF direkte) overlevde Bischofshofen, men det var ingen jubel.

Horngacher hadde sett «ikke bare lyset, men også skyggen». Lett spesielt for Constantin Schmid, som ble nummer 13 med et hopp på 132 meter og 134,1 poeng og derfor var beste tysker.

De ble fulgt av Philipp Raimund (17.), Stephan Leyhe (22.), Andreas Wellinger (24.), Karl Geiger (25.), Markus Eisenbichler (31.) og Pius Paschke (38.).

Geiger, som hadde sitt personlige debakel på kretsen da han gikk glipp av kvalifiseringen i Innsbruck, kom tilbake med et hopp på 126 meter – elleve meter mindre enn Granerud.

Målet hans var å «få noen anstendige hopp på trening og i kvalifiseringen, det gjorde jeg, men det var ikke noe spesielt.»

Den seksdobbelte verdensmesteren Eisenbichler var svært irritert, som så årsaken til hans dårlige prestasjon «ikke i materialet eller været eller noe», men «eksklusivt i sin egen prestasjon».

Hoppene hans var alle «for sent, og det går virkelig mot kornet».

Raimund, fra et tysk synspunkt, et av høydepunktene på turen, måtte møte det samme problemet: «Ellers kunne det ha gått så, så, så mye lenger», sa han på ZDF.

Eneste bursdagsbarnet Leyhe, som fylte 31 år torsdag, tok det med humor. Han fant hoppet sitt som ganske passende for alderen hans: «Skråningen ble lengre og jeg sakket ned», sa han med et blunk til ZDFs mikrofon.

Den fjerde og siste konkurransen på turen starter fredag ​​klokken 16:30 (ZDF). Granerud leder det generelle klassementet med 877,8 poeng foran Polens Dawid Kubacki (854,5), også han nummer to i kvalifiseringen torsdag, og slovenske Anze Lanisek (823,5). Beste tysker på åttendeplass er Andreas Wellinger (776,4).

Related Videos

Leave a Comment