Home » Hva skjer etter SVBs kollaps? 30 % sjanse for rentekutt

Hva skjer etter SVBs kollaps? 30 % sjanse for rentekutt

by Liv Ullmann

Det eskalerte raskt.

Silicon Valley Bank (Nasdaq: SIVB) er ikke lenger, den største bankkollapsen siden Lehman Brothers sjokkerte verden i 2008. Den amerikanske administrasjonen har gått inn og trukket ut en nødstopp for å avverge krisen, i hvert fall på kort sikt.

Som Joe Biden sa, «det er slik kapitalismen fungerer.»

Men effekten vil være vidtrekkende. Dette har markedet allerede forstått. Ser man på renteforventningene er endringen svimlende.

Fed Fund-futures i juli falt 5,63 % til 5,15 % søndag kveld. Det kan føre til et fall på nesten 50 basispunkter i Feds prognoser for renteøkninger på et øyeblikk.

Ser vi på Feds implisitte fremtidssannsynligheter, viser diagrammene nedenfor hvor betydelig utsiktene har snudd for neste Fed-møte.

På bare noen få dager har vi gått fra en 70 % sannsynlighet for en økning på 50 basispunkter til 0 %, mens basisforventningen nå krever ingen økning, en sjanse på 72 % sammenlignet med forrige ukes 0 %.

Men hvorfor? Vel, fordi ting går i stykker, det er derfor. Vi har alltid visst at Feds store mål det siste året har vært å heve renten nok til å dempe inflasjonen, men ikke for mye til å belaste økonomien og utløse en skitten resesjon.

Søndag brakte banksystemet en svingning, hvor markedet gikk mot forventningene om at Fed rett og slett ikke kan unngå å svinge fra sin tidligere innstrammingspolitikk.

Hva betyr dette for risikofylte eiendeler?

Selvfølgelig trenger risikable eiendeler bare å lukte på ordet «pivot» og pakke sekken for å dra nordover på hitlister rundt om i verden. Bitcoin var stjerneutøveren i går, og ledet kryptovalutaen da den økte $24 000, og returnerte til nivået for to uker siden, etter å ha falt under $20 000 under helgens lavkonjunktur.

Som det har vært i hele år, er dårlige nyheter gode nyheter. Hvorfor skal aksjer og kryptovalutaer stige når bankene er i ferd med å kollapse? Fordi en nesten katastrofe betyr en raskere retur til det lovede landet med lave renter, det er derfor.

Det er en merkelig verden vi lever i.

Er renteøkningene over?

Men hva med det store spørsmålet: Er fotturer helt over? Vi så på sannsynligheten for økninger på neste ukes Fed-møte, men hva med terminalrenteprognosen? Er rentesyklusen helt over?

Den beste måten å se på dette på er å gjøre nøyaktig det vi gjorde ovenfor for marsperioden, med unntak av juli. Grafen nedenfor viser dagens odds i oransje, sammenlignet med de svarte søylene som viser forrige ukes odds. Som sagt, det eskalerte ganske raskt.

Diagrammet viser bare en 1,6 % sjanse for en høyere rate i juli. Det var utrolig da forrige ukes prognoser hadde dette tallet på 100 % – ja, futures antydet en bokstavelig talt 0 % sjanse for at rentene ikke ville være minst 50 basispunkter høyere.

Det er også 31 % sjanse. mindreverdig priser i juli. Goldman Sachs-analytikere kom også søndag kveld og sa at de var enige i den forventningen.

Det begynner å gi mening hvorfor Bitcoin krysset $24 000, ikke sant?

Selvfølgelig blomstrer inflasjonen fortsatt der ute, selv om den har passert toppen. Den siste CPI-lesningen kom ut i ettermiddag, og den har en sjanse til å riste opp hvis det blir varmt.

Men det ville være en overraskelse. Markedet har gått fra frykt for inflasjon til frykt for resesjon siden begynnelsen av året, og alle tegn tyder på en nedgang i inflasjonen. Og nå, med banken som skifter takket være SVB som har gitt etter for høye renters grep, mener markedet at Fed ikke har noe annet valg enn å gå tilbake til lavere rentepolitikken.

Hei Girolamo, husker du hvor du satte pengeskriveren?

Related Videos

Leave a Comment