Home » Forbud mot kjøp av seksuelle tjenester: visepresidenten i Bär Unions parlamentariske gruppe: Tyskland er bordellet i Europa – Bietigheim-Bissingen

Forbud mot kjøp av seksuelle tjenester: visepresidenten i Bär Unions parlamentariske gruppe: Tyskland er bordellet i Europa – Bietigheim-Bissingen

by Russell Crowe

De siste årene, etter Sverige, Island og Norge, har stadig flere europeiske land sluttet seg til den såkalte nordiske modellen, inkludert Frankrike.

Øv i Tyskland

Liberal praksis i Tyskland, en gang ansett som progressiv, blir i økende grad kritisert for å neglisjere de prekære forholdene som kan følge med prostitusjon.

Siden innføringen av prostitusjonsloven i 2002 er ikke prostitusjon i Tyskland lenger umoralsk, men en normal aktivitet. Den daværende rødgrønne koalisjonen ønsket å bruke loven til å forbedre den juridiske og sosiale situasjonen til prostituerte. Men fra ekspertenes synspunkt har den motsatte effekten noen ganger oppstått.

I 2017 trådte også prostituertevernloven i kraft. Fremfor alt stiller det krav i forhold til handelsrett: Siden den gang har bordeller krevd en driftslisens, prostituerte er forpliktet til å registrere sin aktivitet og regelmessig delta på helsekonsultasjoner. For eksempel egne sanitæranlegg for prostituerte og klienter, egne oppholdsrom for prostituerte, og et nødmeldingssystem hvor det også er nødvendig med prostituerte arbeid.

Mye kritikk

Ifølge en nylig presentert studie har lovene styrket posisjonen til bordelloperatører, sexindustrien og johns. Ifølge forfatterne er dette den første omfattende juridiske, etiske og konstitusjonelle revisjonen av eksisterende prostitusjonslover.

I tysk lovgivning blir det ikke tatt tilstrekkelig hensyn til spesielt menneskeverdet, sa konstitusjonsekspert Ulrich Rommelfanger for elleve uker siden. Han og hans medforfattere etterlyser også «den nordiske modellen» og en totalrevisjon, det vil si en ny grunnleggende rettssituasjon.

Det finnes ingen presise tall for sexarbeidsbransjen. Imidlertid bruker mer enn en million menn kvinners seksuelle tjenester hver dag. Homoseksuell prostitusjon er mindre bekymringsfullt. Begrepet sexarbeid, som nå ofte brukes, blir kritisert av kvinnerettighetsaktivister som et nyliberalt begrep som sprer kapitalistisk selvutnyttelse også inn på soverommet.

Related Videos

Leave a Comment