Home » Etter Roundup-debakel stemmer Bayer-aksjonærene mot kompensasjonsordningen for ledere – Endpoints News

Etter Roundup-debakel stemmer Bayer-aksjonærene mot kompensasjonsordningen for ledere – Endpoints News

by Siv Jensen

Da Bayer forsøker å avgjøre rettssaker om påstander om at Roundup-ugressmiddelet forårsaker kreft, stemte aksjonærene på fredag ​​for å skjelle ut ledergruppen for lønnsordningen, og sa at den ikke representerte rettstvistens byrde.

Nesten 75 % av aksjonærene stemte mot å godkjenne styrets godtgjørelse. Avstemningen kom etter at konsulentselskapet Glass Lewis skrev at de hadde problemer med hvordan Bayer tilpasset en ledelsesbetaling som er avhengig av konsernets kontantstrøm for å kompensere for tapte penger på grunn av rettssaken. Dette er en sterk forskjell fra i fjor, da gruppen fikk en godkjenningsgrad på 82 % for sitt arbeid i 2021.

De tre første søksmålene som påsto at Roundup forårsaket kreften, resulterte i titalls millioner dollar for saksøkerne. Men 5. oktober fikk Bayer sitt første vellykkede prøveresultat. I desember vant Bayer sin andre dom. Selskapet har brukt milliarder av dollar på å løse 96 000 saker verdt omtrent 125 000 dollar hver.

Temasek, en av Bayers største aksjonærer, presset på for å fjerne administrerende direktør Werner Baumann, Bloomberg har rapportert. Glass Lewis og Institutional Shareholder Services godkjente ledergruppen, rapporterte Bloomberg, men godkjente ikke kompensasjonsplanene. Det norske aktivafondet, som eier mer enn 2% av Bayer, sa at de vil stemme mot godtgjørelsespakken. Reuters rapportert.

Bayer-ledere har blitt gransket siden de tapte en verdsettelse på 30 milliarder dollar etter oppkjøpet på 63 milliarder dollar av den amerikanske landbruksgiganten Monsanto i 2018. Dette kjøpet brakte hodepinen som følger med Roundups skyld. Aksjonærene spurte om Bayer ville spinne av avdelingen for avlingsvitenskap for å skille selskapene, men Bayer sa at det ikke skjer akkurat nå fordi det ikke vil øke selskapets verdi.

Related Videos

Leave a Comment