Home » Fotball – Lederen for det norske forbundet svarer på kritikken mot Qatar – Sport

Fotball – Lederen for det norske forbundet svarer på kritikken mot Qatar – Sport

by Roald Amundsen

Doha (AP) – Presidenten i det norske forbundet Lise Klaveness avviser kritikken til verten av Qatar-VM for hans oppfordring om å endre FIFA i spørsmål om menneskerettigheter.

I en forrykende tale på Doha-kongressen forklarte den tidligere landslagsspilleren at VM ble tildelt Qatar for elleve år siden under «uakseptable omstendigheter og med uakseptable konsekvenser». Lederen for VM-organisasjonen Hassan Al-Thawadi anklaget henne da for ikke å snakke med dem på forhånd.

«Jeg er ikke skuffet. Det er bare ikke rettferdig. Vi hadde flere diskusjoner med den øverste komiteen (organiseringskomiteen) på forhånd, vi leste alt om det,» sa Klaveness fra det tyske nyhetsbyrået i Doha. «Vi har jobbet intensivt med temaet, vi er veldig godt informert.» VM-verten har blitt kritisert i årevis på grunn av menneskerettighetssituasjonen og forholdene for utenlandske arbeidere.

Oppretthold trykket

Klaveness påpekte at selv om det har vært endringer i Qatar, er det fortsatt arbeid å gjøre. – Vår jobb er å holde trykket oppe, sa 40-åringen.

Klaveness ser også på det tyske fotballforbundet som en viktig partner for målene om større respekt for menneskerettigheter og mangfold i FIFA. «Jeg vet at uttalelsene mine støttes av de nordiske føderasjonene. Det er viktig å ha allianser med Tyskland, Canada, Australia, alle land,» sa han. «Land som deler våre etiske synspunkter». I lys av forespørslene om å tale på kongressen, erkjente han også at stemningen i verdensfotballen er «delt».

Fra deres ståsted handler det ikke om at internasjonal fotball kun skal foregå i vestlige land. «Sport bør spilles i Qatar, i Saudi-Arabia, i Afrika, i Kina. Vi bør ikke være redde for å dra til disse landene,» sa Klaveness. Men da må det være en prosess som sikrer at visse verdier bevares.

© dpa-infocom, dpa: 220331-99-751400 / 4

Related Videos

Leave a Comment