Home » Etter kuppet ble flere elektriske scootere beslaglagt

Etter kuppet ble flere elektriske scootere beslaglagt

by Russell Crowe

Plutselig befant de seg på gatene i Växjö. De nevnte elektriske scooterne. Dette til tross for at Växjö kommune sa nei til alle bedrifter som ønsket å etablere seg i byen. For to uker siden plasserte imidlertid det norske selskapet Ryde 200-300 kjøretøy på forskjellige steder

Reaksjonene var sterke.

– De andre selskapene som spurte respekterte svaret vårt, men ikke dette, men plasserte disse elektriske scooterne veldig respektløst, sa Sofia Stynsberg (M), leder av den tekniske komiteen i Växjö kommune i Kvällsposten kort tid etter kuppet, Ryde-staten.

Først etter noen timer begynte klagene å falle ut.

– Jeg har fått mailer, tekstmeldinger og telefoner, det er mange rundt Växjö som er veldig irriterte og fortvilte fordi de nå er her på sykkelstier og fortau, sa Sofia Stynsberg.

Elektriske scootere har blitt en del av gatebildet i mange svenske byer.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Den får plass i en beholder

Kommunen i Växjö har lovet å reagere og har siden ankomsten av el-scooterne vært aktive med å fjerne kjøretøy som anses som feilparkerte og utgjør en fare for trafikken.

For øyeblikket er et dusin Rydes elektriske scootere i en container i Växjö Bildemontering i Skir, Det melder SVT Nyheter Växjö. Selskapet har rundt to uker på seg til å løse inn de elektriske scooterne, ellers blir de skrotet.

– Disse elektriske scooterne er GPS-styrte og selskapet vet at de er her, sier Per-Olof Löfberg, leder for trafikkplanlegging i Växjö kommune, i SVT.

For at selskapet skal kunne hente kjøretøyene, må de betale 500 SEK per elektrisk scooter.

– De må vise frem en kvittering på at betalingen er utført og kunne identifisere seg fra selskapet, sier Per-Olof Löfberg.

I dag regnes elektriske scootere som vanlige sykler og dekkes ikke av annen lovgivning. Forrige helg døde en mann i Västerås som kolliderte med en forlatt elektrisk scooter mens han syklet på vanlig sykkel.

TV: Flere nyheter om elektriske scootere

Fatmir Seremeti var vellykket med innlegget sitt på TikTok om problemene med å parkere elektriske scootere.

Related Videos

Leave a Comment