Home » Rune Bratseth om Erling Haaland: her er grunnen til at Manchester er så spennende for BVB-stjernen – FOTBALL

Rune Bratseth om Erling Haaland: her er grunnen til at Manchester er så spennende for BVB-stjernen – FOTBALL

by Russell Crowe

Tidligere Bundesliga-stjerne Rune Bratseth analyserer alle Bundesliga-kampene til Dortmund-superstjernen Erling Haaland for norsk TV.

I et intervju med SPORT BILD / BILD forklarer den tidligere Werder Bremen-forsvarssjefen hvorfor ManUnited har et forsprang i poker for målscoreren og hvorfor ManCity også gjør det bra i løpet. Bratseth forklarer også hvorfor det tidligere norske fotballvidunderbarnet Martin Ødegaard har sviktet i Real og hvorfor Arsenal vokser.

Runa Bratseth via:

… hvor er Haaland hos BVB: – Avgjørelsen er veldig smart for Dortmund og Haaland. Jeg trodde det ville bli. BVB er ikke en bank, Dortmunders har et ambisiøst fotballag som ønsker å vinne titler. De ønsker ikke bare å utvikle spillere og selge dem for store penger. Videre er Haaland ekstremt viktig for ryktet til Bundesliga. Hver helg sitter jeg som ekspert i Oslo TV-studio (Viasat kringkaster, forlag) og snakker om BVB og Erling. Fordi han er der, viser vi hver Dortmund Bundesliga-kamp og analyserer den i detalj.»

Zoom inn

Han spilte for Werder Bremen fra 1987 til 1994: Rune Bratseth

Foto: picture-alliance / Sven Simon

… fremtiden til Haaland: «Hvis utviklingen fortsetter slik, vil den sannsynligvis forsvinne neste år. Da må han ta neste steg. Jeg tror han vil flytte til England. Vi nordmenn har et nært forhold til Premier League, den er veldig populær og går på TV overalt her. Erlings far, Alf Inge, var proff i England (han spilte for Leeds, ManCity, d. Red). De to Manchester-klubbene er svært interessante for Haaland. City har ikke kjøpt en bedre spiss i sommer og Gabriel Jesus er ikke nok for klubbens store ambisjoner. Så de vil garantert signere Erling neste sommer. United har fordelen av at manager Ole Gunnar Solskjær er en landsmann og en god venn av Haalands. Men Real og Barca som verdensklubber er også absolutt interessante for Erling. PSG sannsynligvis ikke fordi den franske ligaen ikke er like attraktiv som den spanske eller engelske. Så langt har Haalands karriereskritt vært midt i blinken. Derfor bør heller ikke penger være hovedkriteriet for neste endring, men heller dit de kan utvikle seg best.»

Utrolig brutalt!
Be om fengsel for denne forseelsen på Messi

Disse: Statistikk Utfør

… potensialet til Haaland: «Erling har absolutt det som trengs for å bli den beste spiss i verden. I tillegg til hans fysiske evner, er sulten etter mål, grådighet og ild på banen eksepsjonell. Han ønsker å forbedre seg på hver treningsøkt, han er alltid i brann, han lar ikke hodet snurre fra virvelen som omgir ham. Han har fortsatt rom for forbedring når det kommer til hodeskudd, så han må vokse videre. Erling er høy og har enorm hoppkraft takket være hurtigheten, men han kan fortsatt forbedre timingen og teknikken. I et intervju med stasjonen vår sa han siste gang han jobber med hodespillet hver dag. Jeg tviler på at spillet med to spissspillere, slik BVB spiller for øyeblikket, passer for ham. Jeg tror Haaland foretrekker å spille alene foran. Finn mellomrom overalt, vises overalt. Med en ny spiss ved siden av har den mindre plass til å vokse.»

… overgangen til den norske kapteinen Martin Ødegaard for en overgang på 35 millioner euro fra Real til Arsenal: «Jeg synes det er flott at Martin nå er i Arsenal etter utlånet. Han er glad i London, treneren stoler på ham. Og det som er veldig viktig: Martin kan spille dårlig uten å forlate førstelaget. Han er en integrert del av dette laget og dette gir ham selvtillit. Omstarten i London er avgjørende for utviklingen. Etter den katastrofale sesongen kan ting bare bli bedre for Arsenal, og Martin kan være en viktig del av utvinningen.»

… Ødegaards skuffende periode i Real Madrid (2015-2021): – Det var vanskelig for ham å få fotfeste i Real. Han kom som et supertalent og var under et enormt press fra dag én – forventningene i ham var for store. Det faktum at han flyttet til Madrid som 16-åring var ikke en feil, fordi: hvilken fyr ville ha gått glipp av denne muligheten og ikke prøvd den? Han var ikke god nok for Real, men jeg er sikker på at han fortsatt kan være i verdensklasse. Han har ofte vist hva han kan på sine fire lånestasjoner (SC Heerenveen, Vitesse Arnheim, Real Sociedad, Arsenal, d. Red.). Det er ikke rettferdig at Martin ble beskyldt for å mangle kampmentalitet i Spania. Han er en artist, ikke en slager, men han gir alt på banen. La ham spille spillet sitt, vise sine styrker og ikke bare skjelle ut svakhetene hans. Med sin kreativitet, hans teknikk, hans evne til å lese et spill, kan han virkelig bli en stor regissør.»

… Den norske spiss Alexander Sörloth, på lån til Real Sociedad etter en skuffende sesong i RB Leipzig: Steget fra Trabzonspor til Leipzig ble for stort for Alexander. Han kom fra den tyrkiske ligaen i et lag som var et av de beste i Europa forrige sesong. Kvalitetsmessig var det ikke godt nok for en vanlig plass. Men det betyr ikke at Sörloth ikke klarer å etablere seg i RB i fremtiden. Nå må han vokse videre i Spania og så bekrefte seg igjen i Bundesliga. Sörloth har det som trengs for Bundesligaen, men det er tvilsomt om han har det som skal til for et flott tysk lag.

Related Videos

Leave a Comment