Home » Emma Raducanu vinner i Romania, Cameron Norrie taper i Østerrike

Emma Raducanu vinner i Romania, Cameron Norrie taper i Østerrike

by Russell Crowe
Raducanu, som er rangert som nummer 23 i verden, tok sin andre seier i karrieren på WTA Tour

Britiske Emma Raducanu produserte en sammensatt oppvisning for å slå Romanias Ana Bogdan i rette sett for å nå kvartfinalen i Transylvanian Open.

US Open-mesteren bekreftet sin første seier i Cluj-Napoca – en første på kretsnivå – med en 6-3 6-4 seier.

Tredjeseedet Raducanu, 18, møter neste gang den 19 år gamle ukrainske Marta Kostyuk.

I mellomtiden snudde britiske menns nummer én Cameron Norrie tre matchpoeng da han tapte mot Canadas sjetteseed Felix Auger-Aliassime i Wien.

Norrie, rangert som 14. i verden, var innen rekkevidde av kvartfinalen, bare for Auger-Aliassime å komme seg og til slutt vinne 2-6 7-6 (8-6) 6-4.

Raducanu nyter komforten i hjemmet sitt i Romania

I landet hvor faren hans Ian ble født og hvor bestemoren hans fortsatt bor, har Raducanu begynt å se hjemme i det som fortsatt bare er hans fjerde WTA-turnering.

Selv om han allerede har vunnet en Grand Slam og nådd fjerde runde på Wimbledon, er det å sikre vanlige seire i arrangementer på tour-nivå det neste store steget i utviklingen av Storbritannias nummer én.

Ingen supportere har fått lov til å gå inn på stadion for å se kampene på grunn av økende koronavirusrater, men Raducanu sier hun har fått mye varm støtte på gatene i Cluj-Napoca.

Etter en avgjørende seier over slovenske Polona Hercog på tirsdag, kan den støtten ha hjulpet, med briten som ser avslappet ut og utstråler selvtillit på vei til å slå 106. Bogdan overbevisende.

«Det tar meg definitivt en stund å finne mine peilinger, jeg lærer av hvert spill jeg spiller,» sa Raducanu.

«Jeg er ikke ferdig produkt ennå.»

Det var imidlertid noen rare, bekymringsfulle øyeblikk, som startet med at Raducanu møtte tre pausepunkter i åpningen.

En trio med førsteservinger reddet dem og Raducanu brøt umiddelbart ut i neste kamp, ​​slik at han kunne ta kontroll over det første settet.

Nok en tidlig pause fikk ham til å ta kontroll over det andre settet, selv om Bogdan mistet ledelsen til 2-2.

En tredje kamp på rad gikk foran rumeneren, bare for Raducanu å reagere med modenhet igjen.

Å vinne de neste tre kampene – inkludert en 12-minutters kamp for å gå tilbake til 4-3 – var nok et eksempel på hennes problemløsningsevne, og tenåringen fullførte konkurransen klinisk på en imponerende måte.

Norries bud på ATP-finaler hemmet – men ikke over

Cameron Norrie i aksjon mot Felix Auger-Aliassime i Wien
Norrie mistet ikke et poeng på serve i første sett, før Auger-Aliassime fyrte tilbake

Norrie, 26, ble den første britiske mannlige spilleren for første gang i karrieren etter å ha vunnet tittelen fra Indian Wells – en av de største turneringene på ATP-touren bak de fire Grand Slams – forrige måned.

Å få denne prestisjetunge prisen hjalp ham med å klatre inn blant de 15 beste i verden og fortsatte et år med bemerkelsesverdig gjennombrudd der han rangerte blant de beste spillerne.

Men venstrehenderens forsøk på å avansere til ATP Tour-finalen i sesongavslutningen, som vil finne sted i Torino neste måned etter at han forlot London, har blitt hemmet av Auger-Aliassimes modige gjengjeldelse.

Et tap virket usannsynlig for Norrie da intensiteten og presisjonen hans gikk forbi motstanderen, som gjorde et stort antall utvungne feil i det første settet.

Men Canadas verdens nummer 12 forbedret seg, og etter å ha reddet matchpoeng da Norrie ble tight i andre sett tie-break, tok han kommandoen over avgjørelsen.

Nederlaget utelukket imidlertid ikke Norrie fra det tette løpet i Torino.

Han er foran Norges Casper Ruud, polakken Hubert Hurkacz og Italias Jannik Sinner med to plasser igjen, men neste ukes Paris Masters byr på økte kvalifiseringspoeng.

BBC Around Reading Bildebanner - BlåBunntekst - Blå

Related Videos

Leave a Comment