Home » Den japanske spillprodusenten Nintendo ser ingen rask løsning for chip crunch

Den japanske spillprodusenten Nintendo ser ingen rask løsning for chip crunch

by Russell Crowe

TOKYO (AP) – Mangelen på databrikker som trengs for å lage Nintendo Switch-maskinen er et alvorlig problem som neppe vil bli løst med det første, sa den japanske spillprodusentens president fredag.

«Den ekstremt spente situasjonen er fortsatt og fremtiden er usikker,» sa Shuntaro Furukawa til journalister.

Furukawa sa at knappheten på databrikker, som påvirker produksjonen av mange produkter, ligger bak Nintendos beslutning om å redusere prognosen for Switch-salg for regnskapsåret til mars til 24 millioner maskiner, fra 25,5 millioner tidligere enheter.

Han sa at planene for det neste regnskapsåret og utover var enda vanskeligere å forutsi.

Produksjons- og fraktforstyrrelser knyttet til koronaviruspandemien plager elektronikkprodusenter, bilprodusenter og mange andre bransjer.

Kyoto-baserte Nintendo Co. sa at mangelen på sjetonger også skader designarbeidet for den neste spillmaskinen. Nintendo utvikler en enhet for å følge Switch, selv om den ikke har sagt når salget vil begynne.

Programvareutvikling, inkludert mobilapplikasjoner, har ikke blitt hindret av slike problemer, sa Shigeru Miyamoto, selskapets flaggskipspilldesigner.

Super Mario-filmen, et samarbeid med det amerikanske studioet Illumination, kommer ikke ut før i desember 2022, sa Miyamoto. Andre filmer kan være under arbeid.

Furukawa sa at Nintendo håper eiendelene og temaparkene vil hjelpe folk til å bli interessert i selskapets spill.

Nintendo møter konkurranse fra både mangeårige rivaler som Microsoft Corp. og Sony Corp. som tilbyr sine egne spillkonsoller, samt nykommere til spill som Netflix og Google.

Torsdag rapporterte selskapet en nedgang på 19 % i inntektene for første halvår, hovedsakelig på grunn av en betydelig økning i inntektene året før da folk strandet hjemme av pandemien vendte seg til produktene deres. Nintendos overskudd fra april-september var 171,8 milliarder yen (1,5 milliarder dollar), ned fra 213 milliarder yen.

___

Yuri Kageyama er på Twitter på https://twitter.com/yurikageyama

Related Videos

Leave a Comment