Home » Opera GX og GameMaker går live med GXC, en ny spillplattform for å lage, dele, tjene penger på og spille nye spill like raskt og enkelt som å legge dem ut på sosiale medier

Opera GX og GameMaker går live med GXC, en ny spillplattform for å lage, dele, tjene penger på og spille nye spill like raskt og enkelt som å legge dem ut på sosiale medier

by Russell Crowe

Å lage og dele spill uten koding er her. Opera GXC tilbyr en første titt på Operas store visjon for spill ved å bringe GameMaker Studio 2 og Opera GX sammen for å gjøre det like raskt og enkelt å lage, dele og spille nye spill som å legge dem ut på sosiale medier.

  • GXC-plattformen går inn i offentlig beta i dag.
  • Plattformen gir spillere tilgang til over 500 gratis spill å spille ved lansering
  • Tester nye alternativer for inntektsgenerering med virtuell valuta og insentivannonser som hjelper skapere å komme raskt i gang som et første skritt mot en nettbasert skaperøkonomi3.

Dundee, Skottland og Oslo, Norge – Opera er glade for å kunngjøre at den nye spillplattformen, GXC, nå er tilgjengelig for spillere og skapere å prøve i åpen beta. GXC lar skapere publisere og dele, og spillere kan umiddelbart prøve ut en katalog med spill utviklet av entusiaster og tidlige brukere i GameMaker Studio 2 som spenner fra RPG-er til Arcade Action, rett fra Opera GX-nettleseren gratis. De kan også logge på for å fullføre og dele utfordringer med vennene sine og vinne ukentlige premier.

GXC er neste steg i Operas store visjon om å gjøre det like enkelt å lage og publisere spill som å legge ut innlegg på sosiale medier. Plattformen fjerner det største problemet for spillprodusenter – den gir dem en enkel måte å nå ut til et stort publikum og markedsføre spillet sitt til svært engasjerte Opera GX-brukere. De beste skaperne kan også dra nytte av en månedlig premiepott på $30 000. Flyttingen bygger på suksessen til det raskt voksende fellesskapet av Opera GX-brukere og følger den nylige endringen i lisensieringsmodellen, som lar spill utvikles fritt ved hjelp av GameMaker Studio 2.

Operas endelige mål med GXC er å demokratisere spillskaping. Spillere inspirert av GXC spill kan bli skapere selv ved å laste ned Game Maker Studio 2, ved å lage et spill ved å bruke gratisverktøyene og deretter enkelt publisere det på plattformen for å motta umiddelbar tilbakemelding fra spillerne.

«Vi tror spillskaping er neste steg i skaperøkonomien, og vi er her for å gjøre en forskjell ved å gjøre spillskaping og publisering mer tilgjengelig enn noen gang. Vi tar sikte på å gjøre GXC til et reelt alternativ til de dominerende spillplattformene «, sa Krystian Kolondra, EVP Browsers and Gaming i Opera.

GameMaker, som er en del av Opera Gaming, har sett fornyet interesse og mer enn tredoblet antallet nye nedlastinger siden GameMaker Studio 2 ble gratis i sommer. Etter å ha gjort spillskapingsmotoren sin gratis, inviterte Opera GX og GameMaker spillprodusenter til å bli med på GXC-plattformen for å gi dem muligheten til raskt å validere ideer for sine nye spill, og dermed forkorte tiden til å satse på markedet.

«Nå som plattformen har de første 500 spillene, er vi glade for å invitere spillere til å oppleve den i åpen beta,la til Krystian Kolondra, EVP Browser and Gaming. «Snart begynner vi å teste alternativer for inntektsgenerering for spillprodusenter, og etablerer et økosystem med virtuell valuta og insentivannonser.»

Den åpne betaen av GXC Lanseres med over 500 spill tilgjengelig for spillere som spillere kan få tilgang til umiddelbart, med flere som legges til hver dag. Spillene vil bli kategorisert, filtrert og organisert i en rekke forskjellige kategorier slik at spillere kan oppdage spillene de elsker. Lister kuratert av Opera vil inkludere trending, populære og brukervurderte spill. Skapere kan også bruke tagger for enkelt å identifisere spillet med relevante sjangere for å gjøre det lettere å oppdage dem ytterligere.

Et annet trekk ved GXC som lanseres med den åpne betaen er ukentlige utfordringer. Disse tilbyr registrerte spillere muligheten til å delta i ukentlige oppgaver og konkurrere på ledertavler for sjansen til å vinne ukentlige premier. GXC vil også jobbe med populære influencers for å sette opp sine egne utfordringer, for å gi spillere muligheten til å konkurrere med sine favorittinnholdsskapere.

GXC Den åpne betaversjonen er nå tilgjengelig for skapere og spillere på https://gxc.gg/

Om Opera og Opera GX

Opera er en global webinnovatør. Operas nettlesere, hete produkter og fintech-løsninger er det pålitelige valget til hundrevis av millioner av MAUer rundt om i verden. Opera har hovedkontor i Oslo, Norge, og er notert på NASDAQ-børsen (OPRA). https://opera.com

I 2018 ble Opera den første nettleseren som la til støtte for Web 3 og en integrert kryptolommebok. I 2019 lanserte Opera Opera GX, en nettleser designet for spillere med funksjoner som inkluderer utallige tilpasningsmuligheter, lydeffekter, bakgrunnsmusikk, spillinspirert design, samt CPU-begrensere, av RAM og nettverksbåndbredde som gjør nettleseren mindre ressurssulten og la flere dataressurser for spill. Opera GX har sett en enorm vekst det siste året med en brukerbase på over 10 millioner svært engasjerte månedlige aktive spillere. Opera GXs brukerbase fortsetter å vokse i et raskt tempo. Opera GX fortsetter å motta høye karakterer (4,7 av 5,0). Discord-serveren ble raskt nummer én i Science & Tech-fellesskapet med over 450 000 medlemmer. I juni 2021 ble Opera GX tilgjengelig på mobile enheter som verdens første mobilnettleser designet for spillere.

Om GameMaker Studio 2

GameMaker Studio 2 er den raskeste, mest brukervennlige spillutviklingsteknologien på tvers av plattformer på markedet. GameMaker Studio 2 har blitt fullstendig redesignet med grunnleggende brukervennlighet og effektivitet, slik at artister og spillprodusenter kan lage spill i en enkelt kodebase og deretter publisere dem for å kjøre naturlig på flere plattformer, inkludert Android, iOS, HTML5, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Windows Desktop, OS X, Ubuntu, Windows UWP.

GameMaker-produktfamilien har blitt lastet ned over 10 millioner ganger siden 2012. Teamet bak er basert i Dundee, Skottland og ble kjøpt opp av Opera i januar 2021.

Ansvarsfraskrivelse

Opera Ltd. publiserte dette innholdet på 4. november 2021 og er eneansvarlig for informasjonen den inneholder. Distribuert av Offentlig, uredigert og uendret, på 4. november 2021 14:14:06 UTC.

Related Videos

Leave a Comment