Home » Debatt mellom Lööf og Åkesson etter kampen om budsjettet

Debatt mellom Lööf og Åkesson etter kampen om budsjettet

by Liv Ullmann

Regjeringsbudsjettforslaget, støttet av parlamentarikere, V og C, ble stemt med minst mulig margin. Under de siste ukenes politiske uro har søkelyset igjen rettet seg mot den ville politikken til Amineh Kakabaveh.

– De siste ukene har vært uverdige for det svenske demokratiet. De har vært uverdige til politisk ledelse. Vi har hatt mistillitsstemmer initiert av SD og denne budsjettprosessen som har fokusert partiløst for hele verden, sier Annie Lööf i SVTs Aktuellt.

Senterets leder sier hun ønsker å se partnerskap halvveis og trekker frem pensjonsgruppen og NATO-spørsmålet som eksempler på hvor de har klart å finne løsninger utover blokkenes grenser.

«Må velge side»

Når Jimmie Åkesson skal si en mening om dette, sier han at man må ha en regjering først.

– Annie Lööf vil støtte Magdalena Andersson som statsminister og det vil jeg nok ikke. Man må fortsatt velge side, sier Jimmie Åkesson.

Han mener velgerne bør få mulighet til å stemme på et klart alternativ.

– Du finner den ikke i Annie Lööfs verden, men da må du kjøpe kua på Riksdagen etter valget. Det gjenspeiler ikke hva velgerne vil ha, men så får du det vi har sett i fire år nå. Totalt kaos og en regjering som har historisk svak støtte i det svenske riksdagen, sier Jimmie Åkesson.

Senterlederen svarer at det må huskes hvilket parti som har skapt kaoset i denne perioden.

– For et år siden hadde SD fremmet et mistillitsforslag som styrte hele Löfven-regjeringen. Vi har også hatt utallige mistillitsstemmer og budsjettstemmer som har skapt kaos i svensk politikk.

Related Videos

Leave a Comment