Home » De overlevende fra Pattaya: en smak av Norge

De overlevende fra Pattaya: en smak av Norge

by Russell Crowe
A Taste of Norway på bunnen av Jomtiens Thappraya Road er et yndet møtested for norske expats, turister og det internasjonale publikum.

Pattaya er med rette kjent for sitt utvalg av høykvalitetsrestauranter som serverer europeisk mat. A Taste of Norway, strategisk plassert i bunnen av Jomtiens Thappraya Road nær DHL kurerpostkontor, er definitivt det foretrukne møtepunktet for norske expats og turister på feriestedet. Den fristende og varierte menyen gjør den imidlertid stadig mer populær blant det internasjonale publikummet også.

Medeier og bestyrer Hans Grumheten besøkte Thailand først som turist i 1998. Som mange før ham ble han forelsket i stedet. Hans ble leder av en restaurant i Soi Yamato, Pattaya for tre år siden, en fyr som reiste i 28 land, men flyttet til A Taste of Norway etter at forrige eier solgte og gikk av med pensjon. «Vi har faktisk vært opptatt siden dag én,» sier Hans, «ettersom jeg allerede hadde en kundebase på Internett og var godt kjent her.»

A Taste of Norway medeier og leder Hans Grumheten har organisert en av de største veldedige cateringtjenestene for fattige og sultne thaier som er hardt rammet av pandemien.

Hans bestemte seg for å fornye menyen, kutte prisene og fremheve noen imponerende valg i dagens spesialiteter. «Det er viktig å tilby fersk mat og å organisere regelmessige turer til markeder tidlig om morgenen som hovednøkkelen til forretningssuksess,» påpeker han. Under pandemien så A Taste of Norway en økning i antall måltider levert, ikke bare i byen, men også i dyre områder som Bang Saray og Laem Chabang. I stedet for å stole på varemerkene for leveringsplattformen, sendes bestillinger raskt fra restaurantens transportfasiliteter. «På den måten får vi tilbakemeldinger fra kunder som bare ikke skjer hvis du stoler på eksterne selskaper.»

Elskere av norsk mat vil kjenne igjen mange av de skandinaviske fjord-favorittrettene som sildefat, norsk pølse med rekesalat, røkt og marinert laks, og til og med potetbollesalat. Men det er også mange internasjonale valg, som australsk indrefilet og tigerreker, kjent i daglig tale som surf and turf, og en rekke pastaretter blant andre. Det er mange valg for frokost fra hele verden, et utvalg av fantastiske desserter og mange autentiske thailandske retter. En gang prøvd og aldri glemt, som de sier.

Veldig vittig, Hans har organisert en av de største veldedige cateringtjenestene for fattige og sultne thaier som har blitt hardt rammet av pandemien. Til dags dato har mer enn 17 000 måltider blitt levert over Pattaya storbyområde, og Hans fører personlig tilsyn med den enorme oppgaven på daglig basis. Han er forpliktet til å sikre at kvaliteten på de gratis måltidene er lik de høye standardene til selve restauranten. Mens vi var der, ble det tilberedt 270 varme måltider med 30 pund fersk kylling. A Taste of Norway inntar absolutt en unik plass i Pattayas restaurantkatalog. Ikke bare en populær restaurant av høy klasse, men også et samfunnshus.


Related Videos

Leave a Comment