Home » Veldedige helseorganisasjoner kritiserer «transfobisk» reaksjon på utnevnelsen av administrerende direktør

Veldedige helseorganisasjoner kritiserer «transfobisk» reaksjon på utnevnelsen av administrerende direktør

by Edvard Munch

En veldedighetsorganisasjon for endometriose har svart på kritikken etter å ha annonsert Steph Richards, en transkvinne, som sin nye administrerende direktør.

Denne uken har media, bl.a Daily Mail publiserte artikler som kalte det «forargelse» etter utnevnelsen av Richard som administrerende direktør for Endometriosis South Coast.

Richards skrev som svar på sosiale nettverk: «Jeg tror klagene mot meg er transfobiske.»

Hun skrev at «administrerende direktører utnevnes av styrene på grunn av deres «ferdigheter», ikke på grunn av deres kjønn» og fremhevet andre veldedighetsledere «hvis kjønn ikke samsvarer med det de tjener.»

I en BBC-intervju i gårRichards sa at transfobien hun mottok denne uken hadde bidratt til å øke profilen til veldedige organisasjonen, som hadde en samlet inntekt på £8 400 i fjor.

Konsernsjefen skal styre det daglige

Richards og veldedighetens grunnlegger og styreleder, Jodie Hughes, ble intervjuet på BBC Radio Four’s Woman’s Hour av journalisten Emma Barnett.

Hughes forsvarte utnevnelsen av Richards som «gjør mye arbeid for kvinners helse», inkludert gjennom aktivisme og bevisstgjøring.

Hun sa: «Administrerende direktør for Prostate Cancer UK er en kvinne; de kan ikke ha prostatakreft. En administrerende direktør trenger ikke å ha endometriose, en administrerende direktør trenger ikke å ha det kjønnet.

Hughes sa at beslutninger «alltid var i hendene på administratorene», som alle har endometriose eller adenomyose.

«Det vil alltid være meg som driver veldedigheten. Jeg vil være nestekjærlighetens ansikt; Steph er der for å styre hverdagen, sa hun.

På spørsmål om hun angret på utnevnelsen, svarte Hughes: «Absolutt ikke. »

Ingen reservasjoner

I intervjuet sa Richards at hun umiddelbart sa ja etter at Hughes tilbød henne rollen «over en kopp te» og hadde ingen reservasjoner mot å akseptere den.

Barnett sa: «For denne typen tilstand hvor du som transkvinne vet at du ikke kan ha med mindre du er født med en livmor, kan du ha hatt forbehold, som en mann kan ha hatt forbehold om å ta på seg og være ansiktet til en veldedighetsorganisasjon for kvinner.

Richards svarte: «Men i den analogien, burde administrerende direktør i Shelter bo i et telt?

Barnett spurte: «Tror du at du som transperson kan bli rettferdig representert av noen som ikke er trans?» Dette er en veldig spesifikk situasjon, mye mindre vanlig enn hjemløshet, for å gå imot ditt tidligere eksempel – tror du noen kunne gjøre dette?

Richards sa at de kunne, og ga den tidligere administrerende direktøren for LGBTQ+ veldedighetsorganisasjonen Stonewall som et eksempel, og sa: «På slutten av dagen, hvis noen brenner for en sak, som jeg er om endometriose, så tror jeg at han absolutt kan.

Barnett sa: «Det er bekymring for at du som transaktivist, for tiden kandidat og administrerende direktør for en veldedighetsorganisasjon for kvinners endometriose, ikke bevarer viktigheten av ting som ordet «kvinne» og denne opplevelsen.

Inkluderende språk

Med henvisning til Richards» uttalelse om » ?

Richards svarte: «Jeg har full forståelse for at de aller fleste kvinner lider av endometriose. Men jeg synes ikke det er riktig av oss å snu og se bort fra at transmenn og ikke-binære mennesker eksisterer.

Hughes la til: «Inkluderende språk er noe vi har gjort i tre år i organisasjonen vår. Det var min beslutning, det var min beslutning som heteroseksuell cis-kvinne, å gjøre språket inkluderende.

«Vi må bort fra den genealogiske siden av ting fordi du ikke trenger å være født med en livmor for å ha det. »

Å heve profilen til veldedige organisasjoner

Richards sa: «Jeg ble brakt til den sørlige endometriosekysten for å øke bevisstheten om endometriose, og også for å øke profilen til den sørlige endometriosekysten.

«Det er ganske forbløffende at jeg oppnådde dette på fem dager, og kjøretøyet som oppnådde dette er transfobi.»

Barnett sa: «De snakker ikke om endometriose, ingen har plutselig forstått sykdommen, forpliktet seg til mer finansiering, ikke gjort noe for å redusere diagnosetiden, de lurer på om noen som er transaktivist kan forstå dem i deres posisjon. .»

Hughes sa: «Hver person vi støtter [is] til støtte for denne avgjørelsen. Hver person som er involvert i veldedige formål og bor i vårt område [has] vært for dette. Hatet kommer for det meste fra andre land, og mye av det fra transfober.

«De siste to dagene har jeg ikke vært i stand til å slå på datamaskinen min på grunn av hatet.»

Related Videos

Leave a Comment