Home » Mange israelere flykter til Gud i tider med nød: de løper for å samle bønner

Mange israelere flykter til Gud i tider med nød: de løper for å samle bønner

by Liv Ullmann

Royee Assaraf og hans kone slapp mirakuløst unna kulene til Hamas-terrorister. Dypt rørt forteller han oss nå at hendelsen har blitt en vekker om viktigheten av å vokse i troen på Gud.

En bønneveke nevnt i Numbers Book sies å være den bestselgende varen i Israel på denne tiden.

Nyheter

· Publisert 16. november 2023 kl. 13.00

Et tegn på en åndelig oppvåkning i gang i Israel er at tzitzit for tiden er den mest solgte varen i landet, ifølge Israel Today på Telegram. Tzitzit er en bønn som er nevnt i 4. Mosebok 15:37–38: Herren sa til Moses: Tal til Israels barn og fortell dem at de skal lage dusker på hjørnene av klærne sine gjennom generasjoner og sette en mørkeblå snor på hver hjørnedusk.

Jøden Royee Assaraf og hans kone er to av israelerne som i denne krisetiden har forsøkt å komme nærmere Gud. Begge slapp mirakuløst unna kulene til Hamas-terrorister.

– Vi kom til en fest. Der møtte jeg broren min som plutselig ropte: Royee, terrorister skyter på oss! Løp!, sier han i en video på Stories to Inspire Instagram-kontoen.

Først skjønte ikke Royee hva broren hans mente, men snart så han flere væpnede terrorister.

– Jeg senket hodet til kona og trykket ned gasspedalen. Med hodet nede, uten å se hvor jeg kjørte, ropte jeg: Shema Yisrael (et uttrykk for jødiske bønner).

Royee så opp og så så de flere Hamas-terrorister som hadde våpen rettet mot parets bil.

– De fortsatte å skyte, men ingen kuler traff bilen.

I midten av videoen bryter Royee Assaraf sammen i gråt og må ta en pause før hun fortsetter historien.

– Tidligere har jeg alltid vært redd for religion. I dag er jeg ikke lenger redd for religion, ikke etter det vi har vært gjennom.

Royee Assarafs historie handler om overlevelse, tro og fornyelse. Han ser på begivenheten som en vekker for å bytte en sekulær livsstil mot forpliktelse til Gud.

– Min kone og jeg har bestemt oss for å holde sabbaten, vi har holdt den i to uker nå. Etter det vi har vært gjennom, må vi bare styrke troen på at det finnes en Skaper av denne verden, sier Royee Assaraf og rekker opp hendene.

De fortsatte å skyte, men ingen kuler traff bilen.

Roye Assaraf

Related Videos

Leave a Comment