Home » TV-dokumentarserier | Brettspill – Velkommen til en verden av brettspill

TV-dokumentarserier | Brettspill – Velkommen til en verden av brettspill

by Russell Crowe

Skrevet av Daniel Krause på .

av offentlig rett Avsender menneskelige ressurser forsto temaet Bordspill akseptert. I den flerdelte serien «Brettspill – Velkommen til en verden av brettspill«Brettspillets appell er belyst fra mange vinkler. Tyskland har en av de største spillscenene i verden og det har lenge vært klart: Brettspill har lenge vært en hobby for voksne og mye mer enn «Mensch ärgere dich nicht».

Dokumentaren «Brettspill – Velkommen til brettspillenes verden» i ARDs mediebibliotek viser hvorfor vi elsker spill, viser menneskene bak de vellykkede produktene, og at spill ikke bare er uskyldige. Den kan nås gratis i ARD Media Library. Her er mediebiblioteket.

Sjarm, oppfinnsomhet og propaganda

«Brettspill – Velkommen til brettspillenes verden» utforsker spørsmålet om hvorfor et enkelt brett, en kube og noen få figurer er så inspirerende at folk fordyper seg i denne verdenen i timevis. Dokumentaren møter skapere som Klaus Teuber fra Naboen i Darmstadt, som revolusjonerte brettspillverdenen med sin oppfinnelse av «Catan». Eller grunnleggerne av Pegasus Verlag i Friedberg, Hessen, som åpnet sin suksessrike spillbutikk for 28 år siden. Og dokumentaren møter illustratørene og forlagene som følger brettspillene fra prototypen til den ferdige boksen. Til slutt stiller dokumentaren spørsmålet: hvordan påvirker brettspill oppfatningen til spillere? Og hvordan går scenen? Mangfold er et viktig tema i dag, men kolonialisme, rasisme, sexisme og krigspropaganda har ikke stoppet og stopper ikke ved brettspill.

kilder

pressemelding

Tittelbilde: Bilde © HR

Related Videos

Leave a Comment