Home » Trust opphever skogtilgang for Charlotte Church skole etter «helse- og sikkerhetsbrudd»

Trust opphever skogtilgang for Charlotte Church skole etter «helse- og sikkerhetsbrudd»

by Edvard Munch

En skole grunnlagt av Charlotte Church har blitt nektet tilgang til walisisk skog av helse- og sikkerhetsmyndigheter.

Sangerinnen opprettet Awen-prosjektet sammen med mannen sin Jonathan Powell i 2019 for å «forvandle utdanning» for barn og la dem «følge lidenskapene sine».

Barn på skolen lærer innenfor et «stort nettverk av stammer» der de lærer å «bli sunne, informerte og ansvarlige medlemmer av det globale samfunnet.»

Bilder på skolens nettsider viste barn som lærte i skogen under et stort telt og på et annet bilde som gjorde lekser mens de satt rundt et bål.

Woodland Trust sa imidlertid at de «dessverre» tok avgjørelsen på grunn av flere brudd på helse- og sikkerhetsregler fra Awen-prosjektet, opprettet av den walisiske sangeren i 2019.

Velforeningen, beskrevet som å støtte «læringssamfunn» i midlertidige strukturer i skoger, opererte i skogområder mellom landsbyen Michaelston-le-Pit og byen Dinas Powys i Sør-Wales.

Ms Church lanserte en appell for å finne et nytt sted for prosjektet hennes, og sa at nyhetene hadde vært en «berg-og-dal-bane».

En talsperson for Woodland Trust sa: «Dessverre, og etter mye overveielse, har vi tatt beslutningen om å avslutte den nåværende tillatelsen som er gitt til Awen-prosjektet for deres bruk av Cwm George og Casehill Woods.

«Dette er på grunn av flere brudd på denne tillatelsen, som har forårsaket helse- og sikkerhetsproblemer for våre besøkende og dyrelivet i det gamle skogen.

«Vi har imidlertid foreslått en ny skogsskolelisens som fastsetter en ny ordning for fremtiden som er i samsvar med at Cwm George er en offentlig tilgjengelig skog, forvaltet for mennesker og dyreliv.»

I en uttalelse som ble lagt ut på Instagram på fredag, skrev Church at Awen-prosjektet hadde «desperat behov» for et nytt hjem for å imøtekomme veldedighetsarbeidet.

Hun la til: «Til tross for våre beste anstrengelser for å opprettholde et effektivt og gjensidig fordelaktig partnerskap med Woodlandtrust, har de dessverre trukket tilbake lisensavtalen vår, noe som betyr at vi ikke lenger kan levere resultater for barna og familiene vi støtter eller fortsetter å streve for å endre måten vi tilgang til en utmerket utdanning for alle barn.

«Det har vært en berg-og-dal-bane-tur – og vi prøvde veldig hardt å bli der vi var – men som en veldig liten veldedighet kunne vi bare ikke fortsette å ta på oss de store gutta.

«Hvis du eier land i Barry, Dinas, Penarth, Cardiff eller det generelle Sør-Wales-området, vennligst kontakt dem direkte.

«Alternativt, hvis du har noen tips, forslag eller løsninger, vil de også gjerne høre fra deg. Du kan også gi en donasjon via nettsiden deres for å hjelpe dem med å finne et nytt hjem. TAKK.»

Awen-prosjektet har blitt kontaktet for kommentar.

Ytterligere rapportering fra PA

Related Videos

Leave a Comment