Home » Thanet Safe Haven skal flyttes fra Holy Trinity Church til QEQM mental helseenhet – The Isle Of Thanet News

Thanet Safe Haven skal flyttes fra Holy Trinity Church til QEQM mental helseenhet – The Isle Of Thanet News

by Edvard Munch
Thanet Safe Haven skal flyttes fra Holy Trinity til QEQM Hospital

Eksklusiv

Thanet Safe Haven, som gir støtte til mennesker i psykisk helsekrise, vil bli flyttet fra sin base ved Holy Trinity Church i Dane Valley til QEQM-sykehuset senere denne måneden.

Krisesenteret var ett av fire som ble avtalt i 2019 etter at midler fra NHS England ble tildelt Kent og Medway NHS.

Det vellykkede budet, laget av Kent og Medway Sustainability and Transformation Partnership (STP), hadde som mål å finansiere tilfluktsrom for å hjelpe mennesker som trenger akutt psykisk helsehjelp og støtte over hele landet.

Nyheten kom etter et møte om følelsesmessige psykiske helsebehov i Ramsgate organisert av distrikts- og fylkesrådmann Karen Constantine etter selvmordene til flere innbyggere som ikke hadde fått tilgang til hjelp.

Thanet Safe Haven åpnet dørene online midt i pandemien i april 2020 og hadde til slutt en fysisk åpning i kirken i november samme år.

Det er åpent daglig fra 18:00 til 23:00 (inkludert helger og helligdager) og drives av Mental Health Matters, som har over 35 års erfaring med å støtte mennesker med komplekse psykiske helsebehov.

Da krisesentrene ble annonsert, sa MHMs administrerende direktør Helen Mackay: «Denne finansieringen vil hjelpe psykiske helsetjenester til å jobbe sammen for å gi den riktige tjenesten på rett sted. Innleggelse på en døgnenhet er ofte ikke hensiktsmessig, men et sted hvor en person kan trappe ned med riktig støtte og kompetanse kan være langt mer fordelaktig.

Men Mental Health Matters sier nå at krisesenteret blir flyttet fordi «kliniske og ikke-kliniske støttetjenester må jobbe tettere sammen.»

En talsperson for MHM sa: «Safe Havens ble opprinnelig etablert for å skape et ulykkes- og nødalternativ for mennesker i psykisk helsekrise. Målet var å redusere unødvendige innleggelser og oppmuntre til sosial støtte for å forbedre velvære og redusere barrierer for tilgang til støtte.

– Krisesentrene har vært åpne i tre år og gir viktig støtte til samfunnet. Imidlertid ble det anerkjent at som et team, må kliniske og ikke-kliniske støttetjenester jobbe tettere sammen.

«Etter konsultasjon og betydelige tilbakemeldinger fra flere akutte pasienterfaringsteam på tvers av Kent og Medway, ble behovet for alternativ mental helse identifisert. Det er også i tråd med NHSs 10-årige strategi for psykisk helsetilbud og de 24 kjerneprinsippene for å forbedre våre psykiske helsetilbud.

«Ved å flytte Safe Haven til et sykehusområde, gir det et alternativt alternativ for psykisk helsestøtte. Gjennom partnerskap vil vi jobbe med kliniske team for å sikre at vi støtter hele mennesket, samtidig som vi tillater mer kapasitet innenfor akuttbehandlingssystemet for de som trenger akutt hjelp.

Thanet Safe Haven skal flytte til QEQM og bli lokalisert i Thanet Mental Health Unit 27. november.

Finn krisesenterdetaljer på www.mhm.org.uk/kent-safe-havens.

Thanet vil få en av fire nye «Trygge Havens» psykiske helsetjenester etter vellykket finansieringstilbud

Related Videos

Leave a Comment