Home » «Så homsete!» Ski Superstar avslører hatnyheter – Vintersport

«Så homsete!» Ski Superstar avslører hatnyheter – Vintersport

by Roald Amundsen

Lucas Braathen skinner ikke bare med malte negler i ski-VM. Den er sterkt kritisert av skientusiaster for utseendet.

«Hvis noen skriver til meg at jeg ville kle meg «så homofil» at jeg ville begå selvmord, så ville jeg bekymret meg», sa den norske skistjernen Lucas Braathen i et intervju med «Red Bulletin».

«’Du er homofil!», «Han er så homofil!», «Hvorfor er du så feminin?», «Du bør fokusere på ski i stedet for klærne!» – Mine sosiale medier-kontoer er fulle av slike kommentarer, fortsetter Braathen og bemerker. «Folk aner ikke hvem jeg egentlig er, så de kan ikke engang fornærme meg. Faktisk er jeg i all hemmelighet glad for slike reaksjoner. De er et bevis på at jeg kan utløse noe i disse menneskene. Jeg tenner en gnist.»

coach avslører hva som er galt med Liensberger

Braathen er unik i skisirkuset, ikke bare for sine malte negler. Som 22-åring har han allerede flyttet 21 ganger. Han har en brasiliansk mor og en norsk far. «Jeg var tre da foreldrene mine skilte seg. Først bodde jeg hos moren min i Brasil, så fikk far foreldreretten i Norge. Først var jeg fotballspiller og ville bli som Ronaldinho. Så introduserte far meg for skien».

Den gravide ÖSV-stjernen avslørte hemmeligheten til babyen fem i teamet

Han har allerede vunnet fem verdenscuprenn og har rekord: Aldri har en rytter tatt et større sprang til seier enn han gjorde i Wengen-slalåmen i 2022, fra 29. til 1. plass, men hans største mål er ikke seirene. «Jeg vil endre denne sporten ved å bare være meg», presiserer han.

«Jeg vil ikke begrense personligheten min bare fordi systemet forventer det. Eller skipublikummet. Eller norsk presse. Jeg vil ikke bli diktert av hvordan jeg oppfører meg som skiløper. gutt som vil male neglene sine. kanskje endelig tør å gjøre det, som meg. En gutt som vil kle seg jentete, tør kanskje å kle seg skikkelig jentete.»

«Beseire oss!» Knauß avslører hemmeligheten bak ÖSV

Det er ikke alltid like lett for Braathen i skisirkuset. «Idrettens verden er ofte veldig konservativ, streng, restriktiv. Jeg er ikke sterk nok alene til å fri oss fra disse kjedene, men hvis jeg kan være litt inspirasjon til å gjøre sporten litt mer tolerant, fargerik og mangfoldig – så det gjør meg mye lykkeligere enn noen seier.»

Han vil ikke nevne en skiløper som modell, men Apple-gründer Steve Jobs. «Fordi han trosset de strenge reglene som rådet i den daværende konservative dataindustrien. Han bare slapp seg løs og gjorde det han trodde på.»

Lindsey Vonn på «Today»: «Jeg vil alltid være redd»

I sport kan du se opp til basketballlegenden Dennis Rodman. «For meg er han selve symbolet på go-go-atleten. Han spilte for det beste basketballaget i verden, alle så på ham, men han brydde seg ikke. Til slutt måtte han gjøre returen, ikke reportere, ikke treneren, ikke klubben. For meg er alt det samme. Familie, trenere, lærere, skoler, foreninger – det er så mange meninger. Du må lytte til dem alle. Men du må bestemme selv. Fordi bare du er ved starten. Bare du vinner løpet.»

Kirchgasser: «Jeg kunne ikke slutte å gråte»

Navigasjonskonto mh tid| Handling:

Related Videos

Leave a Comment