Home » RSA Tyskland: Stjernepartner blir Maxus-forhandler

RSA Tyskland: Stjernepartner blir Maxus-forhandler

by Siv Jensen

Etter restruktureringen av det tyske Maxus-salget har den nye generalimportøren RSA introdusert en partner for Nord-Tyskland. I følge en selskapskunngjøring planlegger Sternpartner-gruppen i utgangspunktet å selge de kinesiske elektriske varebilene på tre steder: i Celle, Bardowick og Osterholz-Scharmbeck.

«Med Maxus har vi den perfekte inngangsløsningen innen kommersiell elektromobilitet,» sa Franco Barletta, administrerende direktør i Sternpartner. «Et reelt alternativ, som har vært etablert i mange år i andre internasjonale markeder, spesielt for håndverksbedrifter, mellomstore bedrifter og sist, men ikke minst, kommunale tjenesteleverandører.» Til å begynne med skal den eksisterende infrastrukturen brukes «for å tilby våre kunder best mulig service i hele Nord-Tyskland».

Også interessant:

I begynnelsen av året reorganiserte det kinesiske bilkonsernet SAIC salget av varebilmerket på det tyske markedet (vi rapporterte). I tillegg til den tidligere importøren Maxomotive Germany, ble det ansatt et annet selskap i form av det norske selskapet RSA (Rutebileiernes Standardiserings Aksjeselskap).

RSA Deutschland GmbH har koordinert aktivitetene i Bremen, Hamburg, Niedersachsen og Schleswig-Holstein siden april 2023. SAIC Maxus Europe lover synergieffekter innen markedsstøtte og logistikk gjennom en felles salgsstrategi for de fire forbundsstatene og landene skandinaver som f.eks. Norge og Danmark, hvor også RSA er aktiv. «Vi var på utkikk etter en sterk salgspartner for en omfattende introduksjon av Maxus-merket i Nord-Tyskland – og vi fant ham veldig raskt i Sternpartner,» forklarte Michael Kuloge, administrerende direktør i RSA Germany.

Hamburg-baserte Sternpartner driver i dag 20 Mercedes-Benz-lokasjoner i bytrekanten Hamburg – Bremen – Hannover og er med over 1300 ansatte en av de største bilforhandlerne i Tyskland. Med det nye tillegget, Maxus, «understreker vi påstanden vår om å tilby helhetlige mobilitetsløsninger som er perfekt skreddersydd til kundenes behov,» understreket Barletta.

Topp 20 bilforhandlere i Tyskland 2022 (ifølge nye biler)


bildegalleri

Related Videos

Leave a Comment