Home » Regjeringen undersøker om Kina-tilknyttede byråer står bak Apple spyware-angrep | Teknologinyheter

Regjeringen undersøker om Kina-tilknyttede byråer står bak Apple spyware-angrep | Teknologinyheter

by Edvard Munch

Som en del av sin etterforskning av påstander om at flere indiske opposisjonspolitikere og journalister mottok trusselvarsler fra Apple, har regjeringens cybersikkerhetsbyrå flyttet fokus til en forutsigbar fiende: Den undersøker om det bak bruddforsøket var byråer knyttet til den kinesiske regjeringen, Indian Express har fått vite.

«De fleste av de målrettede iPhone-ene ble laget i Kina, ifølge foreløpige forslag vi mottok fra Apple. Det indiske Computer Emergency Response Team (CERT-In) undersøker om produksjonsstedet har noe å gjøre med en sårbarhet i iPhones og om hackingen ble forsøkt av Kina-tilknyttede byråer, sa en høytstående offentlig tjenestemann kjent med CERT. – I undersøkelsene sa han til denne avisen.

I oktober mottok opposisjonsledere på tvers av partier – fra kongressens Shashi Tharoor til AAPs Raghav Chadha til TMCs Mahua Moitra – et «trusselvarsel» fra Apple som advarte om et «potensielt spionvareangrep sponset av status» på deres iPhones. De målrettet senteret og antydet at han sto bak forsøket på spionprogramangrep.

Apple ga senere ut en uttalelse som sa at de «ikke tilskriver trusselvarslene til noen spesifikk statsstøttet angriper.» IT-minister Ashwini Vaishnaw sa den gang at mye av informasjonen som ble gitt av Apple om saken var «vag og ikke-spesifikk» og oppfordret iPhone-produsenten til å bli med i etterforskningen med mer nøyaktig informasjon om det angivelige spywareangrepet.
Det er kjent at siden Apple begynte å sende disse varslene sent i 2021, har folk i 150 land mottatt slike trusselvarsler. Denne avisen har også fått vite at, ifølge Apple Indias interne poster, mottok minst 20 indere med iPhone trusselvarselet fra selskapet forrige måned.

Tidligere denne måneden sendte CERT-In et detaljert spørreskjema til selskapet der de spurte om aktuelle sårbarheter i Apples operativsystem og hvor lang tid det vil ta selskapet å gi ut en sikkerhetsoppdatering for å fikse hullene. Et annet sentralt spørsmål byrået undersøker, i likhet med Apple, er om det har skjedd et brudd eller om det var et hackingforsøk.
Byrået ba også selskapet om å forklare hva det mener med «statssponset angrep» og når det konkluderer med at et angrep ble initiert av en statsstøttet enhet.

«CERT-In er fortsatt under etterforskning og har bedt Apple om spesifikke innspill. Jeg blir fortalt at selskapet vil sende et team med eksperter fra USA innen utgangen av november for å bistå CERT-In i etterforskningen», sa en annen myndighetsperson som ba om anonymitet fordi etterforskningen er privat.

Apple antas å ha foreløpig informert myndighetene om at iPhones kan ha smutthull, spesielt når det gjøres forsøk på hacking av militær kvalitet, og at selskapet ikke er utstyrt for å eksternt analysere hacking på enhetsnivå, da det vil kreve høy grad av tilgang som kan ytterligere påvirke brukernes personvern. Apple svarte ikke på et detaljert sett med spørsmål til tross for flere forespørsler. En e-post sendt til IT-departementet forble ubesvart.

Mest lest

1
Fans ber Amitabh Bachchan om ikke å se ICC World Cup 2023-finalen mellom India og Australia, skuespiller sier «Jeg tenker…»
2
Sharjah-domstolen avviser anmodningen fra Mumbai DJ som risikerer 25 års fengsel

Undersøkelser av lignende forhold tidligere har ikke gitt mye. I 2021 hadde Høyesterett dannet en komité av tekniske eksperter for å se på påstander om uautorisert overvåking ved bruk av Pegasus-programvare utviklet av det israelske selskapet NSO Group.

Kontroversen om Pegasus brøt ut etter medieoppslag om en angivelig ulovlig bruk av programvaren for å avlytte telefonene til noen aktivister, journalister og politikere. Deretter ble det inngitt flere begjæringer til Høyesterett for å få en undersøkelse av påstandene.

I august 2022 fant komiteen av tekniske eksperter ingen avgjørende bevis for bruken av spionprogrammer i telefonene den undersøkte, men bemerket at sentralregjeringen «ikke hadde samarbeidet» med komiteen.

©Indian Express Pvt Ltd
Tidligere denne måneden sendte CERT-In et detaljert spørreskjema til selskapet der de spurte om aktuelle sårbarheter i Apples operativsystem og hvor lang tid det vil ta selskapet å gi ut en sikkerhetsoppdatering for å fikse hullene. Et annet sentralt spørsmål byrået undersøker, i likhet med Apple, er om et brudd har skjedd eller om […] … For å vite mer

Først publisert på: 19-11-2023 kl. 01:44 IST


Related Videos

Leave a Comment