Home » Ellie Leach på Strictly: Coronation Street-stjernen og TikTok-sensasjonen som vokste opp på skjermen

Ellie Leach på Strictly: Coronation Street-stjernen og TikTok-sensasjonen som vokste opp på skjermen

by Liv Ullmann

Støv av danseskoene og slapp av, folkens – det er det strengt tatt årstid!

Femten kjendiser har meldt seg på for å konkurrere i BBC-dansekonkurransen i 2023, og en av de håpefulle er skuespillerinnen Ellie Leach (22), som mange kjenner best for hennes 12 år lange stilling som Faye Windass i Coronation Street.

I løpet av hennes tid på showet har Leachs karakter hatt et bredt utvalg av historier, inkludert mobbing, tenåringsgraviditet og for tidlig overgangsalder.

Leach, født i Bury, Stor-Manchester i 2001, debuterte i ITV-såpen i 2011, ni år gammel. Søskenbarnet hennes, Brooke Vincent, var allerede på programmet som Sophie Webster, og Leach husket at det å ha et vennlig ansikt på settet var «veldig hyggelig».

Leach vant raskt hjertene til seerne som berømmet prestasjonen hennes som ung jente i omsorgssystemet, som senere ble adoptert av Eddie og Anna Windass.

Ettersom årene gikk, ble Faye involvert i flere skitne komplotter, inkludert å bli gravid som 13-åring og gi babyen opp for adopsjon.

En annen bemerkelsesverdig historie inkluderte seksuelle overgrep av Ray Crosby (Mark Frost). Til tross for dens tyngde, likte Leach å takle det vanskelige problemet.

(BBC)

«Så mørkt som det er, likte jeg å filme alle Ray-tingene, bare fordi det var litt annerledes for meg,» sa han i en Coronation Street Intervju på YouTube tidligere i år.

«Denne historien med Ray føltes som overgangen fra Faye som barn til at hun nå ble en ung voksen. Det var et vendepunkt for meg, fordi jeg tenkte: «Åh, nå har jeg mye mer ansvar for å gjennomføre disse hardere, større historielinjene.»

Etter 12 år gate, Leachs siste scener da Faye ble sendt i mai 2023, med karakteren på vei til et nytt liv i Slough. «Det har vært en virvelvind, han har hatt et veldig urolig liv,» sa Leach. «Han har vært gjennom mye. Men ærlig talt, det var den beste opplevelsen noensinne.»

Få tilgang til ubegrenset strømming av filmer og TV-serier med Amazon Prime Video

Registrer deg nå for en 30-dagers gratis prøveperiode

Registrering

Amazon Prime-logoen

Få tilgang til ubegrenset strømming av filmer og TV-serier med Amazon Prime Video

Registrer deg nå for en 30-dagers gratis prøveperiode

Registrering

Utenom såpen har Leach fått en betydelig følge på nettet: i skrivende stund har han 400 000 følgere på Instagram og TikTok.

Leach er kjent for å dele øyeblikk fra det virkelige livet sitt: fra den glitrende siden av å være såpeskuespillerinne, til å være ærlig om usikkerheten hennes med huden.

«Jeg vil alltid være åpen med folk,» sa hun i chatteprogrammet Løse kvinner i 2022. «Jeg vil aldri si at jeg er perfekt, fordi jeg ikke er det, og ingen er det, men jeg ville bare være åpen med mine kamper.

«Jeg synes sosiale medier legger så mye press [on people]», har fortsatt. «Det er vanskelig, men jeg ville bare vise folk at jeg er normal; Jeg er ikke annerledes.

(Getty Images)

Snakker før strengt tatt lansering, ga Leach litt innsikt i hva seerne kan se frem til å se på skjermen. «Jeg håper å bringe til strengt tatt litt spenning, litt moro og litt brus,» sa han.

Leach innrømmet at han ikke forventet potensiell hard kritikk, og la til: «Jeg er ganske følsom, så dommernes tilbakemeldinger kan gjøre litt vondt, men jeg vet at de vet hva de snakker om.»

Og, når det gjelder å omfavne glamouren til strengt tattLeach er først i køen.

«Jeg spilte en karakter som hadde på seg skoleuniformen så lenge,» forklarte han. «Så nå gleder jeg meg til å bruke disse paljettene, sminke meg og stelle håret mitt.»

Strictly Come Dancing sendes hver lørdag fra 16. september på BBC One.

Related Videos

Leave a Comment