Home » Reals «største heroiske historie» blir «Peps mareritt»

Reals «største heroiske historie» blir «Peps mareritt»

by Ashley Olsen

hete emner

05/05/2022 10:49, av Jens Marx, Emilio Rappold og Stefan Tabeling, dpa — trykt vare Send en epost

Etter Reals mirakel på Madrids magiske natt kunne han Tony Croos knapt tro på tøfler, bøyde fotballverdenen seg for det kongelige. Utrolig, utrolig, uforståelig.

Toni Kroos (v) i duell med Kevin De Bruyne.  Nick Potts/PA Wire/dpa
Toni Kroos (v) i duell med Kevin De Bruyne. Nick Potts/PA Wire/dpa

«Ingen ville trodd det ekte Madrid vil spille nok en finale denne sesongen, sa treneren. Carlo Ancelottistoppet en kort stund, hevet det venstre øyenbrynet litt og sa med et uttrykk for tilfredshet: «Nå er vi her.»

Rodrygo (4. fra venstre) reddet Real i tilleggstid.  Bernat Armangue/AP/dpa
Rodrygo (4. fra venstre) reddet Real i tilleggstid. Bernat Armangue/AP/dpa

og Manchester City er utenfor. Igjen, men denne gangen med drama som knapt kan økes. 4:3 i en allerede spennende første omgang, 1:3 i andre kamp etter ekstraomganger. «Byen ble bare overveldet her, mesterne av kontroll truffet av nok et øyeblikk med energi, lys, magi og lignende,» skrev Guardian. «Peps mareritt!» Oppsummerer «Daily Mirror».

Real-trener Carlo Ancelotti takker fansen for støtten.  Manu Fernandez/AP/dpa
Real-trener Carlo Ancelotti takker fansen for støtten. Manu Fernandez/AP/dpa

Ja, det er grusomt, sa City-trener Pep Guardiola. «Nå trenger vi tid til å la dette synke inn.» En dag eller to – men vi står opp. Det må du, sa spanjolen. Allerede søndag har City nok en viktig kamp i den lange tittelduellen mot Newcastle United på hjemmebane liverpool i Premier League.

Toni Kroos (r) trøstet Man City-manager Pep Guardiola.  Pablo Garcia/DAX via ZUMA Press Wire/dpa
Toni Kroos (r) trøstet Man City-manager Pep Guardiola. Pablo Garcia/DAX via ZUMA Press Wire/dpa

Real oppnådde sin nasjonale bragd før den andre etappen av Champions League allerede gjort perfekt – og ønsker nå den ultimate kronen på verket 28. mai i Paris Jürgen Klopps Liverpool med den åttende triumfen. «Jeg tror det blir en fantastisk og balansert finale, med to vidt forskjellige lag,» sa Ancelotti og gratulerte spesielt den tyske treneren: «Klopp er en fantastisk trener, vi har møttes mange ganger, jeg har den største respekten for ham og hans. lag.»

Real Madrid-spillere feirer ankomsten til finalen.  Manu Fernandez/AP/dpa
Real Madrid-spillere feirer ankomsten til finalen. Manu Fernandez/AP/dpa

Alle har respektert Real siden onsdag kveld. «Fra en annen verden» var overskriften til den spanske sportsavisen «AS». «Gud må komme ned for å forklare dette,» skrev forretningsavisen i Madrid «Marca»: «Real Madrid skriver den største heroiske historien som noen gang er fortalt.»

Og det gikk slik: Etter en 3-4 første omgang i Manchester, som allerede hadde gledet fotballfans, kvalifiserte Madrid seg på Estadio Santiago Bernabéu foran mer enn 61 000 tilskuere i det 73. minutt. Riyadh Mahrez i rester. 0:1 ville vært slutten. Men 0-0 hjemme i en Champions League-utslagskamp? Det siste skjedde for elleve år siden mot FC Barcelona. Men ikke onsdag mot Manchester.

«Aldri undervurder hjertet til en mester», twitret selv den norske verdensmesteren i sjakkserien Magnus Carlsen. Det var det fansen skulle ha sagt til hverandre som, i troen på at de ville bli trygt eliminert, forlot stadion i retning t-banen og ønsket å returnere etter utligningen – men ikke fikk lov til det. , som «Marca» signaliserte med henvisning til tilsvarende forskrift fra klubben.

«Vi skulle tape, vi var døde, men alt skjedde,» sa han. Rodrygo. Med hans Dobbel pakke i det 90. minutt og etter pausen reddet den 21 år gamle brasilianske lettvekteren (64 kilo) Real på ekstraomganger: «Da så Gud ned på meg og sa: I dag blir du mannen». ham og igjen Karim Benzema. Franskmannen, som hadde spilt i verdensklasseform i flere måneder, forseglet inntreden i finalen med mål om å gjøre 3-1 i tillegg.

«Det er utrolig, vi ble slått ut 26 ganger i knockout-fasen og kjempet tilbake 26 ganger,» sa Tidligere verdensmester Kroos på mikrofonen til DAZN: «Det er noen ganger vanskelig å forklare, selv for meg.» Det er overbevisningen, det er stadion, kombinasjonen er magi. «Det er vilt. Vi har en karakter i laget som er veldig spesiell, sa David Alaba, som denne gangen kun var innbytter i Real.

For det var ikke første gang denne Champions League-sesongen Real hentet inn slik. I 16-delsfinalen tapte laget 0-1 i første omgang mot Paris Saint-Germain. Den andre etappen i Madrid startet med PSG i ledelsen og endte med 3-1-seier til Real. I kvartfinalen vant Real den første kampen mot Chelsea 3-1 – begge ganger takket være et hat-trick fra Benzema.

I den andre etappen lå Madrid under 3-0 med femten minutter igjen. Sluttresultat 2:3 etter ekstraomganger var Rodrygo og Benzema som scoret. «Jeg kan ikke si at vi er vant til dette livet,» sa Ancelotti: «Hvis du tenker hvorfor, så har historien til denne klubben absolutt noe å gjøre med at vi fortsetter når det virker som om alt er over.»

© dpa-infocom, dpa:220505-99-161521/10

Related Videos

Leave a Comment