Home » PROGRAMMERK: Europeisk politikk i forkant – Europaparlamentet og det europeiske toppmøtet live i Phoenix – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

PROGRAMMERK: Europeisk politikk i forkant – Europaparlamentet og det europeiske toppmøtet live i Phoenix – Økonomi & Volkswagen – Nyheter

by Russell Crowe

Bonn (ots) – Phoenix-programmet neste uke, fra 2. til 6. oktober 2023, vil i sin helhet være viet Europa. I tillegg til intervjuer og samtaler med europeiske parlamentarikere, sender Phoenix direkte Europaparlamentets debatter tirsdag og onsdag, for eksempel om EUs mellomlange økonomiske rammer og den heftig omdiskuterte asylpolitikken, samt direktereportasjer og intervjuer med europeiske parlamentarikere. European Political Community-toppmøte torsdag og fredag ​​og spesielt EU-toppmøte i Granada, Spania.

Phoenix-journalisten Marc-Steinhäuser fra Strasbourg starter tirsdag morgen (08:45) med Europe Talk. Hans gjester i debatten er MEP-medlemmene Monika Hohlmeier (CSU, leder av budsjettkontrollkomiteen) og Gunnar Beck (AfD, medlem av økonomi- og valutakomiteen og vara i budsjettkomiteen). Temaet er tirsdagens plenumsdebatt om midtveisgjennomgangen av EUs flerårige økonomiske rammeverk, som Phoenix sender direkte fra klokken 09.00. EU-kommisjonen ønsker å øke den økonomiske rammen med 66 milliarder euro, Europaparlamentet vurderer at en økning på 76 milliarder euro er passende tatt i betraktning krigen i Ukraina, inflasjonen og den økonomiske krisen.

Onsdag, i EU-parlamentet, dreier alt seg om asylpolitikk. Også her ønsker Phoenix-journalisten Steinhäuser to europeiske parlamentarikere velkommen til en direktesendt debatt (fra kl. 08.45). Kl. 09.00 vil Phoenix sende direkte inn i plenumsrommet debatten om EUs nye asylpolitikk (forventet til kl. 11.00). Fokuset er på den nye pakten om asyl og migrasjon foreslått av EU-kommisjonen og nå allment akseptert av medlemslandene.

Torsdag og fredag ​​vender Phoenix seg til Granada. Det spesielle toppmøtet til Det europeiske politiske fellesskapet (torsdag) og et spesielt toppmøte i EU (fredag) vil finne sted der. Stats- og regjeringssjefer fra 44 land ble invitert til det første møtet i European Political Community (EPC) i 2022. I tillegg til de 27 EU-landene inkluderte disse Ukraina, Tyrkia, Storbritannia og Sveits. Norge, Island, Liechtenstein, Moldova, Georgia, Armenia, Aserbajdsjan og de seks vestlige Balkan-statene Serbia, Montenegro, Nord-Makedonia, Albania, Bosnia-Hercegovina og Kosovo var også invitert. Målet med det nye europeiske politiske fellesskapet er å muliggjøre tettere utveksling mellom EU-medlemmene og deres partnere utenfor EU. På sidelinjen av møtet vil det også bli forsøkt mekling mellom Armenia og Aserbajdsjan. Den armenske statsministeren Nikol Pashinyan og Aserbajdsjans president Ilham Aliyev holdt et fempartimøte med Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands kansler Olaf Scholz og EUs rådspresident Charles Michel. Reporter Marlon Amoyal rapporterer fra Granada for Phoenix. I tillegg til direkteanrop til Phoenix på stedet og Phoenix der tag angående fremdriften i overveielsen, vil han også gjennomføre intervjuer med høytstående representanter fra deltakerstatene.

Pressekontakt:

phoenix communication Telefon: 0228 / 9584 192 kommunikasjon@phoenix.de Twitter.com: phoenix_de

Originalt innhold av: PHOENIX, overført av news aktuell

Redigering av presseportalen: nyheter aktuell GmbH

Related Videos

Leave a Comment