Home » Postprimiz i Lenggries: ny prest Christian Ulbrich

Postprimiz i Lenggries: ny prest Christian Ulbrich

by Siv Jensen
  1. Første side
  2. Lokalt
  3. Dårlig Tölz
  4. Lenggries

Den nye presten Christian Ulbrich feirer sin postprimacy i Lenggries. ©Arkiv

En helt spesiell begivenhet blir holdt i Lenggries kirke søndag (24. september). En nylig ordinert prest med en uvanlig karriere feirer sin postprimacy her.

Lenggries – Det er flere år siden et premierskap ble feiret i Lenggries. Det er derfor en helt spesiell begivenhet når den nye presten Christian Ulbrich feirer postprimatet på St. Jakob førstkommende søndag.

Christian Ulbrich ble ordinert til prest 1. juli

31-åringen er en av tre menn som ble ordinert til prest 1. juli av kardinal Reinhard Marx i Freising domkirke. Ulbrich kommer fra den frankiske byen Höchstadt an der Aisch. Han tok til å begynne med en helt annen faglig vei: Han tok en dobbeltgrad i økonomi fra Siemens med kontorer i England, Norge og Spania.

Etter en yrkeserfaring mot slutten av studiene, begynte han på München-seminaret i 2015. Han jobbet nylig som diakon i menighetsforeningen Röhrmoos-Hebertshausen (Dachau-distriktet). Denne måneden begynte han sin stilling som kapellan i Dachau.

Mulighet for å motta den individuelle primære velsignelsen

Hans tilknytning til Lenggries ligger i hans personlige forbindelse med pastor Josef Rauffer. «Jeg har kjent ham lenge», forklarer prest Lenggries. «Deretter arrangerte jeg en informasjonshelg der Christian Ulbrich også deltok.» Slik bidro Rauffer til Ulbrichs beslutning om å bli prest. Kontakten forble, «han kom også på besøk til meg i Lenggries», sier Rauffer.

Han ble kontaktet av medlemmer av Lenggries-miljøet med et ønske om å kunne gjenoppleve en første fest i Lenggries etter lang tid, noe som nå er en sjeldenhet. Rauffer forventer derfor at også troende fra Isarwinkls nabokommuner vil benytte seg av muligheten til å motta den individuelle primærvelsignelsen under markeringen. Gudstjenesten i sognekirken San Giacomo begynner søndag 24. september kl. 19.00.

Flere aktuelle nyheter fra regionen finner du på Merkur.de/Bad Tölz.

Related Videos

Leave a Comment