Home » Positiv konklusjon etter en tur til Norge og Estland

Positiv konklusjon etter en tur til Norge og Estland

by Russell Crowe

Statsministeren i Niedersachsen, Stephan Weil, trakk positive konklusjoner fra sin forretningsreise til Norge og Estland. – Alt i alt hadde jeg inntrykk av under alle de politiske diskusjonene i Norge og Estland at en ytterligere utdyping av det tillitsfulle samarbeidet med Tyskland er svært ønsket, sa SPD-politikeren i en pressemelding som ble distribuert lørdag.


En delegasjon på rundt seksti politiske, økonomiske og vitenskapelige personligheter reiste til Norge og Estland i flere dager. Energipolitikken sto i sentrum for diskusjonene i Norge. Det handlet om en mulig hydrogenrørledning som kan føre fra Norge til Niedersachsen.

«Denne krigen betyr at energiomstillingen må lykkes mye raskere. Et nytt energisystem må skapes med sikte på klimavern basert på fornybar energi, sa statsministeren.

I Estland har fokuset vært på digitalisering. Når det gjelder digitalisering, bør det ikke bare handle om å bringe forbi papirskjemaer på nett, sa Weil. Det er også spennende bruksmuligheter av kunstig intelligens i administrasjonen. «Mer digitalisering må gå hånd i hånd med mer datasikkerhet,» understreket Weil.

Related Videos

Leave a Comment