Home » Politiet sier at ofre for angrep i Norge ble knivstukket, men ikke drept av pil og bue

Politiet sier at ofre for angrep i Norge ble knivstukket, men ikke drept av pil og bue

by Russell Crowe

Øverste linje

De fem drepte i Kongsberg forrige onsdag døde av stikkskader og ikke av pil og bue som tidligere rapportert, opplyser politiet. bemerket på en pressekonferanse mandag, en merkelig utvikling i saken om landets verste angrep på mer enn et tiår.

Høydepunkter

Fem personer ble drept og tre andre såret 13. oktober da en mann ved navn Espen Andersen Braathen (37) slo til i kommunen rundt en times kjøring fra hovedstaden Oslo.

Politiet meldte først at han var bevæpnet med pil og bue, men inspektør Per Thomas Omholt sa til media at fem dødsfall – fire kvinner og en mann i alderen 52 til 78 år – «er blitt drept med våpen med blader» både i offentligheten og i deres hjem.

De tre skadde inkluderte en politimann som var fri og ble skutt med pil og bue ved starten av angrepet i omtrent en halv time, men overfallsmannen har det tilsynelatende forlatt til fordel for uspesifiserte stikkvåpen eller våpen, sa myndighetene.

Etter de første meldingene om pil og bue har politiet «senere lagt til at også andre våpen var involvert», iht. Reuters, men forklarte ikke mandag hvorfor det tok så mange dager å avklare vilkårene for dødsfallene.

Nøkkelkontekst

Braathen, en dansk statsborger, blir holdt på et sikkert psykiatrisk anlegg og antas å være psykisk syk, sier etterforskere. Angrepet hans forrige onsdag var det verste i Norge siden høyreekstreme Anders Behring Breivik myrdet 77 personer i juli 2011, de fleste av dem tenåringer.

Videre lesning

«Dødsfall i angrep i Norge på grunn av stikkskader, ikke pil og bue, opplyser politiet«(Reuters)

«Norge: ofre for pil og bue-angrep sannsynligvis knivstukket i hjel«(Associated presse)

«Angrep i Norge: ofre ble ikke drept med pil og bue, opplyser politiet«(Euronews)

«Ofre for norsk angrep knivstukket, ikke skutt av piler, opplyser politiet«(Vergen)

«Norsk pil og bue mistenkt tatt til omsorg på grunn av psykiske problemer«(Vergen)

«Fem døde etter pil og bueangrep i Norge» (Forbes)

Related Videos

Leave a Comment