Home » Norwegian Air har vist dårlig dømmekraft ved å foreta bonusutbetalinger, sier statsråden

Norwegian Air har vist dårlig dømmekraft ved å foreta bonusutbetalinger, sier statsråden

by Russell Crowe

Et Norwegian Air-fly fylles på Oslo Gardermoen lufthavn, Norge, 7. november 2019. Bildet er tatt 7. november 2019. REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos / File Photo

OSLO, 29. juni (Reuters) – Det norske flyselskapet Norwegian Air (NORR.OL) viste dårlig dømmekraft da det utbetalte bonuser til toppledelsen bare uker etter at de gikk ut av statsstøttet konkursbehandling, sa ministeren tirsdag.

Etter å ha mistet tusenvis av arbeidsplasser under pandemien og tvunget kreditorer til å bytte milliarder av dollar i gjeld mot aksjer i det strømlinjeformede flyselskapet, fullførte Norwegian en rettslig beordret finansiell restrukturering i slutten av mai. å vite mer

For å redde nordmannen fra kollaps ga regjeringen i midten av 2020 lånegarantier på 3 milliarder kroner (350 millioner dollar) og deretter 1,5 milliarder kroner i et hybridlån.

Men like etter restruktureringen begynte Norwegian å betale bonuser på rundt 30 millioner norske kroner (3,5 millioner dollar) til sammen til ledere som en belønning for å redde selskapet, rapporterte forretningsnyhetssiden E24 i fjor.

– Dette viser dårlig dømmekraft, sa næringsminister Iselin Nyboe i en uttalelse. «Styret og konsernsjef Geir Karlsen har en stor jobb foran seg med å forklare dette og gjenoppbygge Norwegians omdømme.»

Karlsen, som var finansdirektør under restruktureringen, ble ansatt som administrerende direktør i forrige uke. å vite mer

Norwegian Air sa at utbetalingene ble avtalt som en oppbevaringsbonus i løpet av den økonomiske restruktureringen for å sikre at nøkkelledere ikke forsvinner i en tøff tid.

Selskapet har ikke brutt noen statlige lånebetingelser, sa dets advokater i et brev til departementet.

«Den utlånende staten … bar ikke kostnadene med tilbakeholdspremiene. Rekonstruksjonen ble fullført og den nye aksjekapitalen ble økt i mai 2021, og til syvende og sist vil det være aksjonærene i selskapet som bærer kostnadene og ikke selskapet . kreditorer, «skrev Richard Sjoeqvist ved Bahr advokatfirma.

($1 = 8,5546 norske kroner)

Rapportering av Victoria Klesty; Redigering av Terje Solsvik og Edmund Blair

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment