Home » Håndballbikiniregel: Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland etterlyser en gjennomgang av uniformspolitikken

Håndballbikiniregel: Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland etterlyser en gjennomgang av uniformspolitikken

by Russell Crowe

Fem europeiske land har oppfordret Det internasjonale håndballforbundet (IHF) til å revidere uniformsreglene for kvinnelige idrettsutøvere.

Norske kvinner ble straffet i juli for å ha på seg shorts i stedet for bikinitruser til en europeisk kamp mot Bulgaria.

Det norske laget ble bøtelagt med 1500 euro for «upassende påkledning» under kampen om bronsemedaljen i EM i strandhåndball i Bulgaria.

Boten vakte raseri i Norden, og norsk kulturminister Abid Raja beskrev boten som «helt latterlig».

Mannlige idrettsutøvere er autorisert av idrettsmyndigheten til å bruke T-skjorter og shorts, mens kvinner er pålagt å bruke lave skjorter og «trange, lavtskårne bikinier».

I et åpent brev til IHF ba de fem sportsministrene i Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland at politikken endres «i samsvar med likestilling mellom kjønnene».

«[We] oppfordrer det internasjonale håndballforbundet og andre internasjonale idrettsforbund til å gjennomgå uniformsreglene og la utøvere kle seg på en måte som passer prestasjon og komfort.»

«Vi understreker behovet for handling, ikke bare for å imøtekomme nåværende idrettsutøvere, men også for å støtte og oppmuntre alle idrettsutøvere, uavhengig av kjønn eller bakgrunn, til å bli i sporten.»

Den danske idrettsministeren Ane Halsboe-Joergensen sa torsdag at dagens uniformspolitikk er «utdatert» og «tilhørte et annet land».

«Jeg har også vanskelig for å se hvilke sportslige årsaker som bør ligge bak idrettsutøvere som må spille i bikini,» la hun til.

Den amerikanske sangeren Pink støttet det norske damelaget i deres protest mot uniformen og tilbød seg å betale boten.

Musikeren sa på Twitter at hun var «stolt» av spillerne for å protestere mot de «veldig sexistiske» reglene.

Norge sa seg villig til å betale boten på € 150 per spiller.

«Tusen takk for all støtten,» la teamet til i en Instagram-innlegg. «Vi setter virkelig pris på all kjærligheten vi har fått.»

Related Videos

Leave a Comment