Home » Newcastles Discovery Museum viser frem ny teknologi for å utforske regionens fortid

Newcastles Discovery Museum viser frem ny teknologi for å utforske regionens fortid

by Edvard Munch

Et Tyneside-museum er det første i Storbritannia som viser frem teknologi som avdekker og utforsker historier om Newcastles industrielle historie gjennom spesiallagde filmer.

Filmene knytter sammen biler, folkesanger, fotografier og kart over Newcastle og utover for å bringe byens arv til live. Newcastles Discovery Museum er det første som presenterer The Congruence Engine-utstillingen, et forskningsprosjekt fra Science Museum Group.
Newcastle-utstillingen inneholder fire filmer og er en del av Discoverys nye Powering the Past-utstilling, som varer til 25. februar. Ved å bruke digitale verktøy, inkludert teknologier for kunstig intelligens, kobler Congruence-prosjektet sammen tusenvis av gjenstander, dokumenter, kart, fotografier og filmer fra hundrevis av museumssamlinger og arkiver for å fortelle nye historier om landets industrielle historie, og skaper en sammenkoblet nasjonalsamling.

Det er ett av fem «oppdagelsesprosjekter» som er finansiert av Kultur- og humanioraforskningsrådet. Prosjektet ble designet for å koble sammen tusenvis av gjenstander, dokumenter, kart, fotografier og filmer fra hundrevis av museumssamlinger og arkiver, med sikte på å fortelle nye historier om nasjonens industrihistorie.

Science Museum Group sa at prosjektet bruker beregnings- og kunstig intelligensteknikker, inkludert maskinlæring og naturlig språkbehandling for å lage datasett, gi veier mellom dokumenter og digitale objekter som skanninger og fotografier.

Kylea Little, historieholder ved Discovery Museum, sa: «Vi er begeistret over å være det første stedet som viser frem dette viktige arbeidet som pågår. Den fremhever rollen til North East og Charles Parsons» innovative dampturbin, dens plass i verden og også regionens kullgruvearv. Vi er veldig takknemlige for å være en del av prosjektet og ser frem til å dele disse nye filmene med våre besøkende.”

Powering the Past-utstillingen utforsker hvordan kraft har blitt generert i hverdagen til mennesker i Nordøsten gjennom årene. Fra fossilt brensel til fornybare energikilder til atomenergi, Powering the Past har nylig bevarte gjenstander fra museets samling.

Inkludert er en modell av vindmøllen ved Spital Tongues, Newcastle, en modell av et altfor høyt vannhjul, en modell av en strømmaster og en modell av en moderne kullfasade.

Related Videos

Leave a Comment