Home » Morgenyheter – nattens viktigste

Morgenyheter – nattens viktigste

by Russell Crowe

Stort raid mot Hells Angels i Eskilstuna

Politiet slo til mot Hells Angels lokaler i Eskilstuna fredag ​​kveld. Det var 15 politibiler, malte og sivile, innsatsstyrken og kriminalteknikere som var på stedet i klubbhuset.

– De tok med seg tre personer mistenkt for mindre narkotikalovbrudd. De har siden blitt løslatt. Husrøret vil trolig vare noen timer til på adressen, sa Erik Creutz, vakthavende ved Sörmland -politiet ved midnatt.

Namsmannen fikk også være med på innsatsen. Som ifølge politiet ikke er uvanlig i denne typen operasjoner. Det er gjort flere beslag, men politiet ønsker ikke å si om det ble gjort beslag i form av narkotika eller våpen.

LES MER: Raid mot klubbhuset Hells Angels i Eskilstuna

209 nye tilfeller av delta -varianten – FHMs bekymringer for smittespredning

Ifølge statistikk fra Folkehelsebyrået er det oppdaget 71 tilfeller i Sverige. Men tall som ennå ikke er offentliggjort, men som er bekreftet av TV4, hevder at det bare er 209 saker i Värmland.

Flertallet av de smittede har varianten, og blant dem er det mange skoleelever, ifølge TV4.

– Det som er bekymringsfullt for øyeblikket er at det ser ut til å ha en større kapasitet til å spre infeksjonen. Det sprer seg raskere, forklarer Johan Carlson til TV4.

Vaksinen virker godt mot delta -varianten, men ifølge generaldirektøren for det svenske folkehelsebyrået, Johan Carlson, er det indikasjoner på at den første dosen ikke gir like sterk beskyttelse.

– Etter en tid etter den andre dosen har vaksinen også en god effekt mot denne varianten. Men vi har grunn til å være litt bekymret i denne mellomperioden, sier han til DN.

LES MER: 200 tilfeller bare i Värmland – forskere advarer derfor

Pandemiens største bekymring for øyeblikket: «Dobbelt så smittsomt»

Delta -varianten er mer motstandsdyktig mot vaksiner, har større risiko for å havne på sykehuset og er mer smittsom. Forskeren tar feil.

Dødsfall for svensk grensehandel – Norge vil beholde penger hjemme

I løpet av koronaåret brukte nordmenn pengene sine i hjemlandet i stedet for Sverige, noe som økte omsetningen i den norske dagligvarebutikken med 30 milliarder svenske kroner. Dette er penger som mange nå vil beholde i landet.

– Når grensen åpnes igjen, viser meningsmålinger at ni av ti vil gjenoppta grensehandelen. Da må norske politikere forstå at skattene må reduseres, sa Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i industriorganisasjonen NHO Mat og Drikke, til VG tidligere.

Og den norske staten har allerede handlet. Like før årets start ble avgiften på alkohol redusert med ti prosent, snusavgiften ble redusert med 25 prosent, og avgiften på sukker og sjokolade ble fullstendig opphevet.

LES MER: Baksiden: Slik ønsker Norge å stoppe handelen i Sverige

Related Videos

Leave a Comment