Home » Tysk gymnastikklag har på seg drakter i OL etter at Norge har tatt posisjon

Tysk gymnastikklag har på seg drakter i OL etter at Norge har tatt posisjon

by Russell Crowe

Sarah Voss, 21, Elisabeth Seitz, 27, Kim Bui, 32 og Pauline Schaefer, 24, valgte å bruke disse helkroppsdressene for å fremme valgfrihet for kvinnelige idrettsutøvere. Det kom dager etter at det norske håndballlaget for kvinner ble bøtelagt for å ha nektet å bruke bikinibunnen de syntes var for seksuell.

I stedet hadde laget på seg shorts som lignet på herrelaget. Det ble imidlertid ansett som et regelbrudd når det ble båret av kvinner.

Det er en konvensjon for kvinnelige gymnaster å ha på seg bikiniskårne leotarder, men det tyske teamet insisterer på at de er imot seksualisering av kvinner i sport og den generelle misogynien rundt de nødvendige uniformene.

Sarah Voss, 21, sa: «Vi satte oss sammen i dag og sa, OK, vi vil ha en flott konkurranse.»

«Vi vil føle oss fantastiske, vi vil vise alle at vi ser fantastiske ut.»

LES MER: Kvikksølv -horoskop i Leo: Hvorfor HVERT tegn registrerer mye drama

Gymnastikk gir ofte lite rom for kvinner i tjueårene, da det er vanlig at gymnaster er tenåringer når de konkurrerer i OL.

Gjennomsnittsalderen for den tyske troppen er imidlertid 26, så de trosser denne vektleggingen av ungdom.

Sarah fortsatte, «Vi vil sørge for at alle føler seg komfortable, og vi viser alle at de kan ha på seg det de vil og se fantastisk ut, føle seg fantastiske, uansett. I en lang eller kort trikot.

«Vi ønsker å være et forbilde i alle tilfeller, slik at alle har mot til å følge oss,» sa hun.

IKKE GÅ GLIPP :

Det tyske laget hadde også på seg drakter på European Artistic Gymnastics Championships i april, så de brenner veldig for denne saken.

Men det motsier ikke noen regel ettersom Det internasjonale gymnastikkforbundets regler for garderoben tillater en «trikot i ett stykke med bein i full lengde-fra hofte til ankel.»

Det tyske gymnastikkforbundet (DTB) bekreftet i april at idrettsutøverne tok et standpunkt mot «seksualisering i gymnastikk».

«Vi håper at gymnaster som er ukomfortable i de vanlige antrekkene, vil føle seg modige til å følge vår ledelse,» sa Sarah den gangen.

“Vi kvinner vil alle ha det bra med oss ​​selv. I gymnastikk blir det mer og mer vanskelig etter hvert som du vokser utenfor barnets kropp.

“Som liten jente så jeg ikke på stramme gymtøy som en stor ting. Men da puberteten begynte, da mensen kom, begynte jeg å føle meg mer og mer ubehagelig, fortsatte hun.

Kim Bui sa på sosiale medier at det tyske laget ønsket å «oppmuntre alle gymnaster rundt om i verden til å kunne bruke den hvis de vil føle seg bedre!»

“Det bør være en gymnasts valg å bruke det hun (eller han) føler seg komfortabel i! Trikot med lange bein kan også være estetisk!

Den norske gymnasten Julie Erichsen berømmet laget og sa: «Jeg synes det er veldig kult at de har mot til å stå på en så stor arena og vise jenter over hele verden at du kan ha det du vil. Jeg gratulerer dem med det.

Kort tid før lekene startet, nådde det norske kvinne-håndballlaget for kvinner overskrifter ved å nekte å spille bikini under europeiske turneringer, i stedet velge tettsittende shorts.

For dette straffet disiplinærkomiteen i European Handball Federation (EHF) de unge kvinnene med 1500 euro (1300 pund).

IHF -regler sier at «kvinnelige idrettsutøvere må ha bikinitruse» og at disse må ha «en tettsittende passform», være «kuttet i en oppadgående vinkel på overbenet» og sidedybde. Ikke overstige 10 centimeter.

En norsk forespørsel om å endre disse såkalte sexistiske og kvinnefiendtlige reglene bør diskuteres av myndighetene i de kommende månedene.

Related Videos

Leave a Comment