Home » MaineHealth vil åpne et matkammer i den tidligere Greyhound-stasjonen

MaineHealth vil åpne et matkammer i den tidligere Greyhound-stasjonen

by Edvard Munch

FOR UMIDDELBAR LØSLATELSE

Kontakt: Matt Wickenheiser
207-662-6679 / matt.wickenheiser@mainehealth.org

Prosjektet støttes delvis av en generøs donasjon på 100 000 dollar fra tidligere Maine House-speaker og USAs senatskandidat Sara Gideon.

Portland, Maine – MaineHealth kunngjorde i dag åpningen av et matkammer, i samarbeid med Good Shepherd Food Banki den gamle Greyhound busstasjonen på 950 Congress St.

Denne nye samfunnstjenesten støtter MaineHealths visjon om å «arbeide sammen for å gjøre lokalsamfunnene våre til de sunneste i Amerika» ved å fremme konsekvent tilgang til mat som vil fremme helse. Portland pantry vil være MaineHealths tredje; de to første ble åpnet ved Franklin Memorial Hospital i Farmington og Stephens Memorial Hospital i Norge i 2021.

«Helse og sult er nært knyttet, og vi vet at lokalsamfunnene våre alene ikke kan dekke behovene knyttet til matusikkerhet,» sa Dora Anne Moulins, direktør for helseforbedring for MaineHealth. «Våre vurderinger av samfunnshelsebehov har identifisert matusikkerhet som prioritet nummer én blant de sosiale determinantene for helse. Food pantries er en del av våre tjenester som helseorganisasjon og er en naturlig del av vår kontinuum av omsorg. Vi mener også det er nødvendig for oss å samarbeide med partnere i samfunnet for å støtte og utfylle eksisterende arbeid.

Matusikkerhet gjør en person mer sannsynlig å utvikle en kronisk sykdom og gjør det vanskeligere å håndtere sykdommen. Å ikke ha tilgang til sunn og næringsrik mat, eller annen mat, kan føre til komplikasjoner av sykdommen, manglende doser av viktige medisiner og kreve sykehusinnleggelse. Alle disse faktorene gjør helsevesenet dyrere.

MaineHealth kjøpte busstasjonen i 2020 og fikk bytillatelser for å renovere bygningen for bruk som matkammer. Arbeidet støttes av en investering på 200 000 dollar fra MaineHealth, delvis fra midler satt til side av MaineHealths styre for å hedre den tidligere mangeårige administrerende direktøren. bill caron. En generøs donasjon på 100 000 dollar fra den tidligere presidenten i Maine House og USAs senatskandidat Sara Gideon finansierer også dette prosjektet.

«Hver Mainer fortjener tilgang til sunn, næringsrik mat, og bare ved å samarbeide kan vi gjøre det til en realitet. Denne donasjonen vil gi umiddelbar og viktig støtte til et innovativt partnerskap mellom MaineHealth og Good Shepherd. Food Bank for å bidra til å utrydde sult i Maine og redusere helsekostnader,» sa Gideon. «Jeg er stolt over å støtte det direkte samfunnsarbeidet som finner sted for å adressere matusikkerhet og til slutt ta hensyn til helsen og velferden til staten vår.»

Renoveringer forventes å begynne på bygningen neste måned, og MaineHealth planlegger å åpne pantryet tidlig på høsten.

Portland Food Pantry vil i utgangspunktet betjene MaineHealth-pasienter, med mål om å utvide til å betjene det bredere samfunnet etter behov, og tilby sunn fersk, frossen og hyllestabil mat i et praktisk miljø, pålitelig og stigmafri.

I følge USDA og Feeding America, i 2021, var 13,5 % av Maines befolkning, eller nesten 182 000 Mainers, matusikre, noe som betyr at de ikke hadde tilgang til nok mat.næringsstoffer for et sunt liv. Maine rangert som 19. dårligst i nasjonen og 2. plass i New England når det gjelder matusikkerhet i husholdningene. Maine rangert som 5. dårligst i nasjonen for svært lav matsikkerhet i husholdningene (kronisk sult) og 1. plass i New England. Ett av fem Maine-barn vet ikke hvor deres neste måltid vil komme fra, og rundt 17 200 Mainers på 65 år og eldre bodde i matusikre husholdninger.

«Good Shepherd Food Banks oppgave er å forbedre tilgangen til næringsrik mat for de som trenger det,» sa Kristen Miale, president for Good Shepherd Food Bank of Maine. «Et sykehusmatkammer fokuserer spesielt på ernæringsbehovene til pasientene sine og er ofte i en bedre posisjon til å tilby omfattende tjenester som tilgang til helsetjenester, trygg og pålitelig transport og bolighjelp gjennom partnerskap med samfunnsorganisasjoner og andre sykehusprogrammer. matbanken ser frem til å hjelpe MaineHealth med å møte behovene med dette nye stedet.

Ved å adressere de sosiale determinantene for helse, for eksempel matusikkerhet, oppfyller MaineHealth helsebehovene til samfunnet vårt.

###

Om Maine Health
MaineHealth er et integrert nonprofit helsesystem hvis visjon er «Å jobbe sammen for å gjøre lokalsamfunnene våre til de sunneste i Amerika.» Den består av ni lokale helsesystemer, et omfattende atferdsbasert helsenettverk, diagnostiske tjenester, hjemmehelsebyråer og 1700 ansatte leverandører som jobber sammen gjennom MaineHealth Medical Group. Med omtrent 22 000 ansatte, gir MaineHealth forebyggende omsorg, diagnose og behandling til 1,1 millioner innbyggere i Maine og New Hampshire. Det inkluderer Franklin Memorial Hospital/Franklin Community Health Network i Farmington, LincolnHealth i Damariscotta og Boothbay Harbor, Maine Behavioral Healthcare i South Portland, MaineHealth Care at Home i Saco, Maine Medical Center i Portland, Memorial Hospital i North Conway, NH, Mid Coast -Parkview Health i Brunswick, NorDx i Scarborough, Pen Bay Medical Center og Waldo County General Hospital i Rockport og Belfast, Southern Maine Health Care i Biddeford og Sanford, Spring Harbor Hospital i Westbrook og Stephens Memorial Hospital/Western Maine Health Care i Norge. MaineHealth-tilknyttede selskaper inkluderer Maine General Health i Augusta og Waterville, New England Rehabilitation Hospital i Portland og St. Mary’s Regional Medical Center i Lewiston. Han er også en viktig aktør i MaineHealth Accountable Care Organization i Portland.

Related Videos

Leave a Comment