Home » Live ticker fra Ukraina: Russland rapporterer droneforsvar over Moskva og foran Krim

Live ticker fra Ukraina: Russland rapporterer droneforsvar over Moskva og foran Krim

by Russell Crowe
To lasteskip ankom en ukrainsk havn for første gang siden Russland suspenderte kornavtalen, ifølge regjeringen i Kiev.. Resilient Africa og Aroyat brukte en midlertidig korridor over Svartehavet. De befinner seg nå i havnen i Tsjernomorsk, skrev den ukrainske havnemyndigheten på Facebook lørdag. Bulkskip bør nesten 20 000 tonn hvete for Afrika og Asia laste. I motsatt retning har fem skip så langt forlatt havnen i Odessa, som reiser gjennom korridoren som inkluderer den vestlige kysten av Svartehavet, nær Romania og Bulgaria.
I august kunngjorde Ukraina opprettelsen av en såkalt humanitær korridor i Svartehavet, der lasteskip strandet siden krigens start i februar 2022 vil forlate ukrainske havner. Det er virkelig en blokade, fordi Russland suspenderte avtalen i juli som garanterte sikker passasje av disse lasteskipene som fraktet ukrainsk korn. Denne blokkeringen må omgås av korridoren.

De forente nasjoner (FN) er ikke involvert i reisen til de to lasteskipene. Likevel vil enhver innsats for å gjenoppta normal handel være velkommen, sa en FN-tjenestemann som ba om å ikke bli navngitt. Dette gjelder særlig transport av mat, som bidrar til forsyning og stabilisering av globale matmarkeder. «Vi fortsetter vår innsats for å lette eksporten av landbruksprodukter fra Ukraina og den russiske føderasjonen.»

Related Videos

Leave a Comment