Home » Evangeliet spres på strendene på Mallorca: «tusenvis av mennesker reddet»

Evangeliet spres på strendene på Mallorca: «tusenvis av mennesker reddet»

by Liv Ullmann

Tusenvis av unge mennesker skal ha tatt imot Jesus inn i livet på Mallorcas strender takket være misjonsorganisasjonen Gospeltribes årlige Reach Mallorca-initiativ. Mange valgte også å fordype seg i havet.

– Gud har gitt oss en spesiell nåde på dette stedet, sier grunnleggeren av organisasjonen Gernot Elsner.

Nyheter

· Publisert 17. september 2023 kl. 11.00

Reach Mallorca er et to ukers evangeliseringstiltak som finner sted hver sommer blant festende europeere på den spanske middelhavsøya. Bak disse initiativene, som når tusenvis av unge mennesker hvert år, står den internasjonale misjonsorganisasjonen Gospeltribe med base i Tyskland.

Det forteller grunnleggeren av organisasjonen Gernot Elsner CBN Nyheter at antallet frivillige på Reach Mallorca har vokst fra 10 til 250 personer siden det startet i 2011. De snakker og ber med folk på tur og inviterer til kveldsgudstjenester på stranden. Der hører folk evangeliet og mange velger å bli døpt til sjøs.

– Folk blir i flere timer, de kommer tilbake hver dag. Folk gir livet sitt til Herren, sier Elsner til nyhetskanalen.

– Vi er helt begeistret for det Gud gjør der, fortsetter han.

Strandområdet som Reach Mallorca stopper vanligvis foran en stor nattklubb, hvis besøkende ofte blir nysgjerrige og kommer for å lytte.

Folk drar til Mallorca for å ha det gøy og drikke alkohol, men opplever i stedet Guds nærvær, forklarer Gernot Elsner.

– De føler at vi er kristne som tar Jesus på alvor, men vi er også normale mennesker. Vi er mennesker de kan snakke med og dele livet med. Gud har gitt oss spesiell nåde på dette stedet.

Elsner fortsetter med å fortelle om hvordan de frivillige klarer å be for hundrevis av mennesker hver kveld og hvordan de hjelper fulle unge menn med å komme tilbake til hotellet tidlig om morgenen eller snakke med jenter som har blitt utsatt for overgrep.

Å komme til Mallorca har også en skole på øya, hvor kristne kan lære å dele Jesu kjærlighet med sine medmennesker.

Gospeltribe planlegger lignende evangeliseringsinnsats i flere «festområder» rundt om i verden, sist blant amerikanske høyskolestudenter i den meksikanske byen Cancun, hvor mange reiser i vårferien.

Vi er helt begeistret over det Gud gjør der.

Gernot Elsner

Related Videos

Leave a Comment