Home » Krisepakke for norske bedrifter – Nyheter (Ekot)

Krisepakke for norske bedrifter – Nyheter (Ekot)

by Russell Crowe

– Vi vil unngå hastverk til fiaskoer. Vi vil sørge for at folk har jobber å gå til, sa finansminister Jan Tore Sanner da han presenterte krisepakken på en pressekonferanse torsdag kveld.

Norske bedrifter som har tapt minst 30 prosent av omsetningen under kronekrisen, sammenlignet med våren i fjor, skal kunne få hjelp fra staten til å betale mesteparten av sine faste kostnader, for eksempel lokal husleie, varme, strøm og vann . Ellers er risikoen at normalt lønnsomme selskaper blir tvunget til å gå konkurs når de ikke har eller har liten inntekt, men likevel må betale regningene sine.

Krisepakken i Norge er beregnet til å koste rundt 20 milliarder svenske kroner per måned frem til mai.

Frisører og gymeiere er eksempler på småbedrifter som i praksis har fått forbud mot å jobbe gjennom Norges harde tiltak for å redusere koronasmitte. De er nå lovet at nesten alle deres faste kostnader skal dekkes av staten.

Regjeringen og partene i arbeidslivet sier de har jobbet dag og natt den siste uken for å få orden på detaljene i krisepakken for bedrifter. Næringsminister Iselin Nybø understreker imidlertid at den nye statsstøtten ikke skal være det hun kaller «en gullgruve for useriøse aktører». Norske myndigheter vil gjennomføre oppfølgingskontroller og straffe de gründere som kan prøve å stjele penger fra staten.

Related Videos

Leave a Comment