Home » Sverige sjanseløst på herrenes sprintstafett – Norge vinner

Sverige sjanseløst på herrenes sprintstafett – Norge vinner

by Russell Crowe

Svenskene med Karl-Johan Westberg og Oskar Svensson har aldri hatt noe med medaljer på herrenes sprintstafett å gjøre.

– Vi hadde selvfølgelig håpet på mer, vi gjør det vi kan men vi orker rett og slett ikke. Jeg vet ikke hva vi ville gjort annerledes, sier Svensson til SVT Sport.

Allerede i den første delen krasjet Westberg på banen og derfra slet de med å avansere. Duoen ble til slutt nummer seks i mål, 17 sekunder bak Norge.

Kläbo bestemte seg oppover

På tredje etappe satte Alexander Bolsjunov den raskeste hastigheten og delte feltet. Westberg, som var på vei oppover banen, klarte ikke å henge med og tapte fem sekunder.

– Det var tungt. Jeg så at Bolsjunov kom fri, men jeg prøvde å ikke bli stresset og så hadde jeg kontakt med de andre lagene. Da virket det som det gikk over styr, sier Westberg til SVT Sport.

Bolsjunov imponerte også i sin siste strekning og skapte fire sekunders luke fra Norge til siste bytte.

Kläbo tok raskt igjen Gleb Retivykh, som endte opp for den russiske føderasjonen, i selskap med Finland. På den siste stigningen satte Kläbo det avgjørende skuddet og kunne krysse målstreken uten trussel.

– Jeg prøvde bare å komme meg til Gleb så fort som mulig. Da så jeg en luke og trodde jeg testet. Så hørte jeg dem rope at jeg hadde et gap og da tenkte jeg «nå er han bare all-in», forteller han til SVT Sport.

Bak det vant Finland den første sølvmedaljen til den russiske føderasjonen.

Related Videos

Leave a Comment