Home » Jordskred i Norge: ti personer er fortsatt savnet

Jordskred i Norge: ti personer er fortsatt savnet

by Russell Crowe

Status: 31. desember 2020 17:02

Etter det voldsomme raset i Norge er ti personer fortsatt savnet. Så langt har politiets leteaksjon ikke vært vellykket. Noen deler av området er fortsatt ustabilt. Nesten 1000 mennesker ble reddet.

Søket etter ti savnede etter raset i Sørøst-Norge fortsetter. Som politiet meldte i ettermiddag, ble ingen av personene funnet. Aksjonen vil fortsette over natten og vil fortsette å lete etter overlevende. Deler av området skal forbli så ustabilt at det er farlig for leteteam å ta seg inn til fots.

Nødetatene har siden onsdag lett etter savnede personer med droner og helikoptre. De bodde i det berørte området, men det er uklart om de var hjemme da ulykken skjedde.

Politiet ba befolkningen i regionen om ikke å tenne fyrverkeri før klokken 23.00 for ikke å sette leteaksjonene i luften i fare.

Flybilder tatt fra helikopter viser omfanget av raset. Redningsarbeidet ble vanskeliggjort av mørket og snøfallet.

Konstruksjon: AP

Hele hus ødelagt

Raset i Ask om lag 40 kilometer nord for hovedstaden Oslo gikk tidlig onsdag morgen. Den utvidet seg til en lengde på rundt 700 meter og en bredde på 300 meter. Minst ti personer ble skadet. Ni hus raste sammen på grunn av avgangen, andre står i fare for å kollapse. Nesten 1000 mennesker ble reddet.

Årsaken er ennå ikke klar

Den eksakte årsaken til avgangen er fortsatt uklar. Det kan ha sammenheng med den lokale jordtypen, sa han. Dette er Quickton, en vannrik struktur som er ustabil. Det er åser i Ask-området, men ingen høye fjell. Det hadde regnet mye der den siste tiden.

Det hadde allerede gått et lignende skred i Norge om sommeren. På den tiden dro avkjørselen ved Alta, helt nord i landet, flere hus og hytter ut i havet. Folk ble ikke skadet i prosessen.

Jordskred i Norge

Sofie Donges, ARD Stockholm, 31.12.2020 · 16:36

Related Videos

Leave a Comment