Home » Venezuela: Regjeringen og opposisjonen er enige om å starte dialog

Venezuela: Regjeringen og opposisjonen er enige om å starte dialog

by Russell Crowe

Juan Guaido, leder av den venezuelanske opposisjonen, taler på et arrangement (filbilde). Han bør være klar til å snakke med regjeringen. (Kilde: Ariana Cubillos / dpa)

Det er håp i Venezuela om at krisen vil ta slutt. Regjeringen og opposisjonen ønsker i hvert fall å snakke om samarbeid. Representanter fra begge sider signerte en avtale.

Regjeringen og opposisjonen i Venezuela, et søramerikansk land i krise, har blitt enige om å gå i dialog. På et møte i Mexico City signerte representanter for de to sidene en avtale fredag ​​kveld (lokal tid) om å starte samtaler for å få slutt på den politiske og økonomiske krisen i landet. Møtet ble arrangert av den meksikanske regjeringen og Norge fungerte som mekler.

På vegne av regjeringen til den kontroversielle venstreorienterte statsoverhodet Nicolás Maduro, signerte Jorge Rodríguez intensjonsavtalen. Hovedforhandleren for motstandere av regjeringen var Gerardo Blayde fra opposisjonsalliansen Plataforma Unitaria.

Forhandlinger mellom de to sidene for å innlede en dialog hadde allerede funnet sted i de karibiske statene Den dominikanske republikk og Barbados i 2018 og 2019. De hadde imidlertid mislyktes.

En voldsom maktkamp har rast i Venezuela i årevis mellom Maduro og opposisjonen rundt Juan Guaidó, som støttes av vestlige land og anerkjennes som Venezuelas statsoverhode. Så langt har Maduro klart å beholde makten – til tross for den ødeleggende økonomiske situasjonen i det oljerike landet.

Related Videos

Leave a Comment