Home » Harald von Norge: Kongelig rettsberetning: Slik har han det etter operasjonen

Harald von Norge: Kongelig rettsberetning: Slik har han det etter operasjonen

by Russell Crowe

For bare noen dager siden, 17. januar, feiret kong Harald av Norge (83) og kona Sonja (83) sitt 30-årsjubileum på tronen. Det var stor glede i Norge. Men nå kommer det triste nyheter fra det norske hoffet: Kongen sliter igjen med helseproblemer.

Det krever styrke! Kong Harald måtte gjennomgå en hjerteoperasjon i fjor. Han var veldig lettet da han kunne forlate sykehuset. Du kan lese mer om det i videoen over.

Harald von Norge: smerte plager ham

Det norske hoff slapp nyheten om kongens helse i en uttalelse torsdag 28. januar. Og dessverre er ikke dette gode nyheter: Harald von Norway lider av smerter i beinet. Disse er så sterke at han ikke kan utøve sine kongelige plikter: «Hans kongelige høyhet, kronprinsregenten, vil lede regjeringen fra 29. januar», kunngjorde hoffet. Haralds helse er til stor bekymring for familien. Heldigvis kan sønnen Haakon (47) tre inn som kronprinsregent og erstatte faren, slik at han kan fokusere fullt ut på helsen.

Han oppfører seg som en konge! I videoen under kan du se kronprins Haakon, som representerer sin syke far, kong Harald, i parlamentet.

Kong Harald må opereres på nytt

Oppdatering 30. januar: Retten meddelte at driften av Kongen lyktes. «Hans Majestet Kongens operasjon på Rikshospitalet var en suksess og Kongen er i utmerket form,» heter det i en offisiell uttalelse.

Oppdatering 29. januar: Først var det ikke klart om kongen var innlagt på sykehus, men nå har hoffet tatt status over hans helsetilstand. «Hans Majestet Kongen er innlagt på Rikshospitalet. Kongen er operert for en skade i senen i høyre kne,» heter det i en pressemelding fra palasset. Foreløpig er han sykemeldt frem til 14. februar.

Harald von Norge: bekymret for helsen

Fra starten av 2019 til 2020 har Haralds helse alltid vært et problem i den norske kongefamilien. På den tiden måtte kongen legges inn på sykehus to ganger på grunn av en vedvarende virusinfeksjon. På høsten i fjor klaget Harald endelig over kortpustethet og ble deretter nøye undersøkt. Årsaken er funnet: kongen lider av hjerteproblemer, en operasjon er uunngåelig. Den mangeårige monarkens hjerteklaff måtte skiftes ut under operasjonen. Harald har hatt en kunstig hjerteklaff siden 2005, men den hindrer ham nå i å jobbe. Heldigvis overlevde kongen operasjonen godt og ble frisk. Fra november kunne han gjenoppta kongelige saker, som kronprins Haakon hadde ført i sitt fravær.

Benet hans forårsaker ham problemer

Etter den vellykkede operasjonen og kongens gode bedring er nyheten et bittert tilbakeslag, som Haralds familie sikkert vil være svært bekymret for. Det har lenge vært kjent at kneet gir ham problemer. Også på nyttårsaften ble kongen sett støttet på en pinne ved siden av sin kone Sonja. Han hadde problemer med å bevege seg.

Her kan du se kong Harald privat! I videoen under kan du se tidligere ukjente familiebilder av kongen.

Related Videos

Leave a Comment