Home » Handelsdagen torsdag 21. september 2023

Handelsdagen torsdag 21. september 2023

by Russell Crowe

Etter tre negative dager kom DAX endelig tilbake til oppgang midt i uken. Det er nå i området 15 782 poeng. Imidlertid falt prisene på Wall Street fordi klarheten som mange investorer håpet på angående rentepolitikken til US Federal Reserve (Fed) ikke ble realisert: Fed forventer en ny renteøkning i år for å bekjempe høye renter. forbrukerprisene åpner seg. Dette antyder nye prognoser publisert onsdag av sentralbanken i verdens største økonomi. Også neste år kan rentene bli høyere enn forventet. På sitt nåværende møte vedtok sentralbankrådet å holde styringsrenten mellom 5,25 og 5,5 prosent. Dette er det høyeste nivået på mer enn 20 år. Fed-formann Jerome Powell ønsket imidlertid ikke å utelukke en ytterligere renteøkning. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om dagens rentenivå er tilstrekkelig.

På pressekonferansen etter møtet understreket Fed-sjefen at data i de kommende månedene vil avgjøre sentralbankens tilnærming. I sin nåværende prognose forventer Fed en gjennomsnittlig styringsrente på 5,6 prosent ved utgangen av året. Det forventes et gjennomsnitt på 5,1 prosent for 2024, opp fra 4,6 prosent i juni.

Etter Fed fortsetter sentralbankens beslutninger i dag. For eksempel møtes den sveitsiske nasjonalbanken, den svenske riksbanken, den norske sentralbanken samt Bank of England og den tyrkiske sentralbanken: Davei Bank of England vil på sitt etterlengtede møte om finansmarkedene bestemme at hvorvidt eller ikke øker renten for 15. gang på rad tar en pause. Styringsrenten er i dag 5,25 prosent. Inflasjonen falt nylig overraskende – til 6,7 prosent. Dette er den laveste verdien på halvannet år. Fra mange investorers perspektiv kan dette tyde på en pause, men inflasjonsraten er fortsatt en av de høyeste i Vest-Europa. Londons pengemyndigheter er fortsatt langt unna målet på 2,0 prosent.

Ifølge økonomer forbereder den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) å heve renten for sjette gang på rad. I likhet med den europeiske sentralbanken i forrige uke, ventes sentralbankfolk å heve styringsrenten med et kvart prosentpoeng. 30 av 37 økonomer spurt av Reuters forventer en kvartpoengs innstramming, til 2,00 prosent. De resterende sju ekspertene forventer ingen endringer. Flertallet av de spurte forventer da at styringsrenten forblir uendret på 2,00 prosent til minst september 2024.

På forretningssiden ser investorene oppover Microsoft: Programvareselskapet inviterer deg til en «spesiell begivenhet». Innholdet deres er fortsatt uklart. Eksperter venter på presentasjon av nye produkter og håper å få informasjon om andre tilbud basert på kunstig intelligens (AI). Du finner andre ukedatoer her.

Related Videos

Leave a Comment