Home » Tysk postnummerlotteri på forbundspresidentens borgerdag: Sterke sammen

Tysk postnummerlotteri på forbundspresidentens borgerdag: Sterke sammen

by Liv Ullmann

Tysk postnummerlotteri på forbundspresidentens borgerdag: Sterke sammen. Düsseldorf/Berlin – «Connected in WE» var mottoet for den populære festen som forbundspresident Frank-Walter Steinmeier inviterte innbyggerne til 9. september i parken ved Bellevue Palace i Berlin. Et motto som også passer til det tyske postnummerlotteriet. På den sosiale lotteristanden var det interessant innblikk i samfunnsengasjement i hele Tyskland. Det handlet om en rekke finansierte prosjekter, temaet like muligheter i utdanningssystemet og mye moro. Besøkende nøt en interaktiv ballgrop og mange flotte premier.

Postkodelotteriet og dets finansieringspartnere ga informasjon til forbundspresidentens populære feiring Tyskland lærer først om hvordan sikre større like muligheter i utdanning og hvorfor «utdanning for alle» er et oppnåelig mål. På Social Lottery-standen kunne besøkende også lære mye om de mange prosjektene som støttes av German Postcode Lottery og viktigheten av frivillighet.

Friederike Behrends, president for styret for det tyske postnummerlotteriet: «Vi mener det er viktig å gjøre det verdifulle arbeidet til de mange ideelle organisasjonene synlig og håndgripelig på samfunnsfestivalen.»

Sonja Köpke, daglig leder for Teach First Germany: «Vi er veldig takknemlige for muligheten til å styrke #Postkode-effekten sammen med vår partner og øke offentlig bevissthet rundt spørsmålet om pedagogisk rettferdighet under innbyggerfestivalen.»

Like muligheter i utdanningssystemet

Hvert år går rundt 50 000 elever ut av skolen uten kvalifikasjoner og har derfor ikke gode forutsetninger for å lykkes med å starte karrieren. En av årsakene er mangelen på like muligheter i utdanningssystemet. For å gjøre noe med det, ansetter organisasjonen Tyskland lærer først Universitetsutdannede over hele landet som i likhet med såkalte stipendiater underviser og støtter barn fra økonomisk vanskeligstilte familier. Som tilleggslærere i daglige timer og programmer støtter de elevene spesielt der de ofte trenger støtte mest: under overganger i utdanningssystemet. Med «Lederskapsprogram«Utdanningssatsingen viser at alle barn og unge kan utvikle sitt potensial, uavhengig av startvilkår.

Den tilhører over 60 andre uavhengige nasjonale organisasjoner Tyskland lærer først til det internasjonale nettverket Undervisning for alle. Skytshelgen er Elke Büdenbender, kona til den føderale presidenten. Hovedsponsoren til organisasjonen er det tyske postnummerlotteriet. Lære mer om https://www.teachfirst.de

Interaktiv ballgrop med flotte premier

Som tidligere år, fokuserte årets forbundspresidents borgerfestival på viktigheten av samfunnsengasjement for et levende og mangfoldig sivilsamfunn. Med årets motto «Connected in WE» hedret forbundspresident Frank-Walter Steinmeier og Elke Büdenbender alle mennesker som forplikter seg til det felles beste. I tillegg til informasjonsstandene til de 60 deltakende organisasjonene, kan de rundt 9000 besøkende på Bellevue Palace-området forvente et underholdende program med musikk, praktiske aktiviteter og mange kulinariske fristelser.

I tillegg til omfattende informasjon om begge partnerorganisasjonene, hadde Deutsche Postcode Lotterie-standen også en fargerik, interaktiv kulegrav der besøkende kunne dykke ned for å finne og skanne skjulte QR-koder. De som lyktes hadde også sjansen til å vinne en fantastisk premie.

Informasjon om det tyske postnummerlotteriet

Det tyske postnummerlotteriet er et sosialt lotteri, som betyr at minst 30 % av lotteriinntektene går til prosjekter innen områdene like muligheter, sosialt samhold og vern av natur og miljø. Siden stiftelsen i Tyskland i 2016 har Postkodelotteriet allerede støttet over 4400 grønne og sosiale prosjekter med over 175 millioner euro. En rådgivende komité ledet av Prof. Dr. bestemmer valg av prosjekter. Rita Süssmuth. Lære mer om: www.postcode-lotterie.de/projekte.

Konseptet med postnummerlotteriet er unikt: billettinnehavere deltar med sitt «postnummer». Dette består av postnummeret til ditt bosted og to automatisk tildelte bokstaver for gaten din. Et postnummer inkluderer flere private husholdninger, og derfor vinner hele bydeler sammen og gjør godt på samme tid. Hver person vil kunne kjøpe maksimalt tre billetter til en pris av 12,50 euro hver. For den månedlige premien vil totalt 1 400 000 euro deles ut: alle billetter med det trukket postnummeret vil dele 700 000 euro og alle andre billetter med tilsvarende postnummer vil også delta.

Postnummer Internasjonale lotterier: Sterke sammen

Det tyske postnummerlotteriet tilhører familien av internasjonale postnummerlotterier, som allerede finnes i fem europeiske land. De første sosiale lotteriene ble grunnlagt i Nederland i 1989. Etterfulgt av Sverige, Storbritannia, Tyskland og Norge. Alle postnummerlotterier har allerede samlet inn mer enn €12,5 milliarder til veldedige formål. Dette gjør dem til en av de største private finansieringsleverandørene i verden i elleve år på rad.

Postnummersambassadører for lykke

Den første ambassadøren for postnummerlotterier var Nobels fredsprisvinner Nelson Mandela. Siden den gang har internasjonale postnummerlotterier tiltrukket seg mange kjente personer som ambassadører, inkludert George Clooney, Leonardo DiCaprio, Emma Thompson, Muhammad Yunus, Rafael Nadal, Nadia Murad, Katarina Witt, Toni Kroos og Kai Pflaume.

Pressekontakt:

Jasmin Schuergers
Presse og kommunikasjon
Martin-Luther-Platz 28
40212 Düsseldorf
Telefon: +49 (0) 211 94 28 38-40
E-post: presse@postcode-lotterie.de

Originalt innhold fra: Deutsche Postcode Lottery kringkastet av news aktuell

http://ots.de/5591db

Related Videos

Leave a Comment