Home » «To egenskaper som vil forbedre livet ditt betydelig»

«To egenskaper som vil forbedre livet ditt betydelig»

by Liv Ullmann

El, 20, fra Frankfurt, Tyskland, har bortreist Nick Grottasin blogg Rød håndfil han spurte hvordan man kunne finne formål i «denne merkelige og midlertidige verden».

«Jeg er 20 år gammel, har nettopp uteksaminert universitetet, og midt i friåret mitt, og jeg finner det meningsløst å gjøre noe i denne merkelige, midlertidige verdenen som går så sterkt mot verdiene mine på alle måter,» meldingen begynte. «Jeg tror jeg snakker for en hel generasjon her. Jeg spør deg med den største beundring, hva ville du gjort i min/vår situasjon?»

Nick Cave svarte El, og oppsummerte at han burde søke ydmykhet og nysgjerrighet for å få mest mulig ut av fritiden fra studier eller jobb.

«Du har rett når du beskriver verden som «rar og flyktig»: det er virkelig et merkelig og dypt mystisk sted, i konstant endring,» begynte Cave. «Men dette er ikke et nytt fenomen, vår verden har ikke bare nylig blitt merkelig og flyktig, den har vært slik siden den ble opprettet, og vil fortsette å være det til slutten: gåtefull og i stadig utvikling.»

«Det samme kan sies om våre verdier, de kan også være flyktige og i stadig endring. Min erfaring er at verdiene du holder hellige nå kan endre seg og være veldig forskjellige fra de du hadde for ti år siden.» nå – og nesten ugjenkjennelig sammenlignet med hva du vil ha når du når modenhet.»

De dårlige frøene– fortsetter sangeren og forklarer problemet med å ta imot råd fra eldre mennesker.

«Du kan også oppleve at noen av verdiene du nå anser som ubestridelige sannheter, vil bli betraktet med mistenksomhet, ja til og med forakt, av generasjoner som kommer etter deg – en ydmykende erkjennelse hvis det noen gang har vært en. Det var en gang, for eksempel, de eldste som ga råd til de yngre, en verdi som inspirerte tillit for alle, men i dag blir de noen ganger sett på en helt annen måte.»

«Men El, du spurte og så til spørsmålet! – Hva du og din generasjon kan gjøre for å leve et meningsfylt liv i en merkelig og midlertidig verden som ikke deler verdiene dine. Jeg vil ikke et sekund foreslå å endre verdiene dine, fordi selv om verdier utvikler seg og vokser, er de til enhver tid en definerende del av vår natur og grunnleggende for utviklingen av verden. Mitt forslag vil i stedet være å se etter to kvaliteter som vil forbedre livet ditt enormt.»

Nick Cave tror at ydmykhet og nysgjerrighet vil berike livet hans.

«Den første er ydmykhet. Ydmykhet innebærer forståelsen av at verden ikke er delt inn i gode og dårlige mennesker, men snarere består av alle slags individer, hver formet på sin egen måte, hver låst i den felles menneskelige kampen og hver med evnen til å gjøre både forferdelige og vakre ting. Hvis vi virkelig forstår og anerkjenner at vi alle er ufullkomne vesener, vil vi finne at vi vil bli mer tolerante og akseptere andres feil, og verden vil fremstå som mindre uenig, mindre isolerende , mindre truende.»

«Den andre egenskapen er nysgjerrighet. Hvis vi ser nysgjerrig på mennesker som ikke deler verdiene våre, blir de interessante i stedet for truende. Etter hvert som jeg har vokst opp, har jeg lært at verden og menneskene i den er overraskende interessante , og jo mer du ser og hører, jo mer interessante blir de. Å dyrke et spørrende sinn, hvor samtale er det primære verktøyet, beriker forholdet vårt til verden. Å snakke med noen jeg kanskje ikke er enig med er, har jeg innsett, en av livets store gleder.»

Han avslutter sitt råd med følgende ord:

«El, mitt råd er derfor å prøve å bruke mer ydmykhet og nysgjerrighet: disse egenskapene har en mykgjørende effekt på våre til tider ufleksible og isolerende verdisystemer. De lar oss forbli trofaste mot vårt midlertidige jeg, men samtidig være lekne i våre møter med denne merkelige og stadig skiftende verden.»

Nick Cave har blitt kjent for sin digitale spørsmålsboks der han samhandler med fansen. De siste månedene har han publisert svar på spørsmål om kunstig intelligens og tilstedeværelsen av transpersoner blant fansen.

LES OGSÅ: Nick Cave ser tekster generert av kunstig intelligens

Related Videos

Leave a Comment