Home » Håndballforbundet avskaffer «seksistisk» regel som krever at spillere skal bruke bikini | Utenriksnyheter

Håndballforbundet avskaffer «seksistisk» regel som krever at spillere skal bruke bikini | Utenriksnyheter

by Russell Crowe

Det internasjonale håndballforbundet har opphevet sin regel som pålegger spillere å bruke bikini på grunn av anklager om sexisme.

Verdens idrettsstyrende organ har blitt mye kritisert etter Norske kvinner i håndball i håndball bøtelagt € 1 500 (£ 1 300) for å bruke shorts på en EM-kamp i Bulgaria i sommer.

De Det europeiske håndballforbundet, som idømte sanksjonen, sa at det var et tilfelle av «upassende klær» som «ikke var i samsvar med idrettsutøvernes uniformsbestemmelser fastsatt i Beach Handball Game Rules for «IHF».

I stedet for crop topper og bikinibukser, sier reglene nå at kvinnelige idrettsutøvere skal ha på seg «trange, trange bukser med slim fit» og «slim fit», «tilpassede» ermeløse tanktopper.

Beskrivelsen av herreuniformen er mindre eksplisitt om trangheten til klærne, og tillater spillere å bruke shorts så lenge som 10 cm over kneet forutsatt at de «ikke er for løse».

I september ba ministre fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige IHF om å gjennomgå retningslinjene «i tråd med likestilling mellom kjønnene».

Regelverket på den tiden sa: «Idrettsdrakter og tilbehør hjelper idrettsutøvere med å øke prestasjonene sine samtidig som de forblir i samsvar med sportens sportslige og attraktive image.

«Kvinnelige idrettsutøvere bør bruke bikinitruser … med en slank passform og et snitt som skråner oppover til toppen av benet.»

Endringen følger et ramaskrik på sosiale medier og et opprop fra den norske aktivisten Talitha Stone, signert av mer enn 61 000 mennesker.

Popstjernen Pink gikk til og med inn og tilbød seg å betale straffer på 130 pund per spiller, og sa at han var «stolt» av den norske troppen for å «protestere de svært sexistiske reglene angående uniformen deres».

Norges idrettsminister Abid Raja kalte situasjonen «helt latterlig» og sa at holdningene måtte endres.

Kvinnelige idrettsutøvere har i økende grad tatt et oppgjør med regler som krever at de skal bruke avslørende klær i idretter som friidrett, tennis og volleyball.

GB stavhopperlag Holly Bradshaw fortalte Sky News at de tynne antrekkene frarådet kvinner fra å konkurrere, og sa at hun hadde «vondt i magen» da hun ble fortalt at hun skulle konkurrere i OL med magen og lårene blottlagt.

«Unge kvinnelige idrettsutøvere som sa til meg «jeg ga opp friidretten fordi jeg så folk som hadde på seg topper og truser og jeg ikke ville» … det knuser hjertet mitt,» sa den olympiske bronsemedaljevinneren.

I juli sa den to ganger paralympiske verdensmesteren Olivia Breen at hun var «målløs» etter å ha lært at sprinttrusene hennes var «for korte og upassende», mens i april bestemte den tyske gymnastikken seg for å bruke lange trikoter for å protestere mot seksualiseringen av sporten deres.

Related Videos

Leave a Comment