Home » Gratis roaming i EU i ti år til

Gratis roaming i EU i ti år til

by Siv Jensen

Det var veldig dyrt å bruke mobiltelefon på ferie i Europa. Dette har vært historie siden 2017. Roamingforskriften gjelder nå i ti år til.

Mobiltelefonkunder kan ringe, sende tekstmeldinger og surfe på internett i andre EU-land i ytterligere ti år uten ekstra kostnad. (Bilde: dpa)
(Foto: Picture Alliance / Hauke-Christian Dittrich / dpa)

Luxembourg – Mobilkunder kan ringe, sende tekstmeldinger og surfe på internett i andre EU-land i ytterligere ti år uten ekstra kostnad.

Dette er muliggjort med en utvidelse av såkalt roaming, som EU-landene har gått foran for, som annonsert mandag. EU-parlamentet og individuelle regjeringer har også blitt enige om strukturen for fri roaming. Etter at MEP-medlemmer allerede hadde blitt enige, var det fortsatt ingen offisiell godkjenning fra EU-statene for at forordningen skulle tre i kraft.

Den trer i kraft 1. juli og erstatter eksisterende krav. Siden 15. juni 2017 er det ingen roamingavgifter i de 27 EU-landene, samt på Island, Liechtenstein og Norge. Avtalen omfatter også endringer i gjeldende regelverk. Den samme kvaliteten på tjenestene bør være tilgjengelig for forbrukere i utlandet der det er mulig.

Ursula Pachl fra European Consumer Association Beuc sa at en av de største suksesshistoriene for forbrukere i EU fortsetter med denne utvidelsen og forbedringen. Han kritiserte det faktum at tekstmeldinger og telefonsamtaler mellom EU-land fortsatt kan medføre høye kostnader dersom de ikke dekkes av roamingforordningen. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis du bruker en mobiltelefon med tysk nummer for å ringe en forbindelse i et annet EU-land.

© dpa-infocom, dpa: 220404-99-791624 / 2

Related Videos

Leave a Comment