Home » Forbereder seg til verdenscupen: Folk fra Erzgebirge jobber i verdens største skiflygingsbakke i Norge | fri presse

Forbereder seg til verdenscupen: Folk fra Erzgebirge jobber i verdens største skiflygingsbakke i Norge | fri presse

by Edvard Munch

I mars arrangerer det massive Vikersund-anlegget verdensmesterskapet i skiflyging. Dette må gjøres under best mulige forhold. Et firma fra Raschau har ansvaret for innkjøringssporet.

Raschau/Vikersund.

Teamet fra selskapet Peter Riedel fra Raschau fullførte monteringen av isen ved inngangen til skiflygingsbanen i Vikersund/Norge onsdag. Fra 10. til 13. mars går verdensmesterskapet i skiflyging på verdens største hoppbakke.

Erzfjellsselskapet har stått for idriftsettelse og vedlikehold av innløpsruten på Riesenbakken i seks år. – Vi har vært i Vikersund siden midten av februar og klargjort anlegget med vår kompetanse og erfaring, sier Riedel. Siden enorme avstander nås i bakken, som Stefan Krafts verdensrekord i mars 2017 med 253,5 meter, bør ingenting overlates til tilfeldighetene. Fordi bakkeprofilen og flykurven ble endret sommeren 2021 for å sikre enda mer sikkerhet for utøverne, tror Riedel «heller ikke» på ny avstandsrekord ved neste verdensmesterskap.

Selskapet fra Ertsfjellene har nå utstyrt 100 hoppbakker over hele verden med sine innovative innløpsbakker. Etter ski-VM 2019 i Innsbruck og Seefeld er Peter Riedels selskap igjen med i et verdensmesterskap med sitt arbeid i Norge.

Related Videos

Leave a Comment