Home » USA flytter kampskip til Østersjøen

USA flytter kampskip til Østersjøen

by Russell Crowe

Det største kampskipet siden 1989: USA flytter sin flåte til Østersjøen

USA sendte lørdag et sterkt signal til Russland i Østersjøen. Den amerikanske marinen har flyttet en av de største marineformasjonene på flere tiår til Østersjøen. Et landgangsskip og et helikopterskip passerte gjennom det danske sundet, Femernbeltet og Kadet-gropen. En amerikansk destroyer øver allerede i Østersjøen.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

I sentrum av Østersjøen må amerikanske enheter delta i manøvrer med NATO-partnere. Tilstedeværelsen av disse store skipene er også en del av støtten fra NATO-partnere og de fortsatt nøytrale statene Finland og Sverige. Flyttingen av et så stort skip til Østersjøen blir i sikkerhetskretser sett på som et tydelig signal til Russland. Moskva hadde nettopp flyttet det store landingsskipet «Ivan Gren» fra Nordflåten fra Murmansk til Østersjøen i april.

«Kearsarge» har vært det største kampskipet i Østersjøen siden 1989

Den amerikanske foreningen ble ledet av helikopterskipet «Kearsarge». Den danske marinen eskorterte helikopterskipet gjennom det trange vannet i Storebælt.

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Den 40.000 tonn tunge Kearsarge, 256 meter lang og 42 meter bred, har vært det største krigsskipet i Østersjøen siden 1989. I juni 1989 deltok det amerikanske slagskipet «Iowa» i en manøver i Østersjøen og reiste til Kiel. Iowa hadde en forskyvning på 45 000 tonn.

Signal til Russland: rundt 2000 amerikanske soldater på skip i Østersjøen

Kearsarge, utstyrt med helikoptre, jagerfly, landingsfartøy og stridsvogner, er ledsaget av bryggelandingsskipet Gunston Hall. Om bord er trolig 2000 menn og kvinner fra den 22. marineekspedisjonsenheten, en amerikansk marin kampstyrke som kan utplasseres hvor som helst i verden.

+++ All utvikling i livebloggen +++

Lær mer etter kunngjøringen

Lær mer etter kunngjøringen

Enhetene utgjør en amfibisk angrepsgruppe for landinger og kystoperasjoner. «Kearsarge» og «Gunston Hall» har vært i tjeneste med den amerikanske 6. flåten siden midten av mars. Flåten er ansvarlig for Middelhavet og hele det østlige Atlanterhavet. Nylig deltok norske soldater i «Cold Response»-øvelsen.

Denne teksten dukket først opp i Kieler Nachrichten.

RND/sz

Last ned gratis vår nye RND-app for Android og iOS her

Related Videos

Leave a Comment