Home » Fakta om fiksjon: Hvordan oppdage falske nettannonser | Teknologinyheter

Fakta om fiksjon: Hvordan oppdage falske nettannonser | Teknologinyheter

by Edvard Munch

Bortsett fra å hindre deg i å klikke på mistenkelige linker og gjøre noen søk, kan du også bruke noen nettbaserte verktøy for å oppdage falske nettannonser. det er hvordan

Nettsvindel gjennom annonsering er en enkel måte å tiltrekke seg over 400 millioner mennesker med tilgang til Internett og sosiale mediekontoer i landet. Målet med disse falske nettannonseringene er enkelt: å stjele penger eller skade ditt rykte på nettet.

Online annonsesvindel skjer på nesten alle sosiale medieplattformer og via WhatsApp, SMS, e-post og til og med e-handelsplattformer. Tidligere i år ble tre menn i 20-årene i Chennai arrestert for angivelig å ha lurt en 19 år gammel collegestudent med en falsk reklame på sosiale medier for å lokke folk til å investere i aksjer med dobbel avkastning. Tenåringen hadde mistet 30 000 Rs og døde av selvmord etter tapene hun led gjennom netthandel.

Modus operandi

1. Annonser vises overalt på Internett, vanligvis uten en målgruppe.

2. Svindleren kan annonsere for trendy og dyre varer til en relativt lavere pris.

3. Etter å ha fått offerets oppmerksomhet, kan svindleren be om forskuddsbetaling og deretter kreve fraktkostnader eller GST.

4. Noen erfarne svindlere sender også leveringssporingsdetaljer for å få offeret til å tro at de faktisk vil motta produktet.

5. Svindleren blokkerer vanligvis offerets samtaler når beløpet er overført.

6. Disse falske annonsene tilbyr vanligvis falske rabatter og «tidsbegrensede tilbud». De viser også en presserende tone og har falske anmeldelsesvideoer.

Slik oppdager du falske nettannonser og unngår å falle i fellen til disse svindlerne:

1. Sjekk domenenavnet

Sjekk domenenavnene og se om koblingen er legitim. For eksempel kan «amazon» skrives «amaz0n», med nuller i stedet for «o».

2. Sjekk kommentarene

Hvis dette er en annonse på en sosial medieplattform, sjekk kommentarfeltet. Svindelofre har en tendens til å dele historiene sine i kommentarfeltet for å forhindre at andre går i fellen.

3. Gjør noen undersøkelser

I stedet for blindt å tro på annonsen, kan du gjøre noen undersøkelser på nettet om den og se om noen har registrert en klage på nettstedet.

Verktøy som kan brukes til forskning:

Det er tre nettbaserte verktøy som kan hjelpe deg å undersøke nettannonser og deres nettadresser.

1. hvem er

https://chi.è/

Dette nettstedet gir domenedata av høy kvalitet og nøyaktig, handlingskraftig innsikt i domener og menneskene bak dem fra ett enkelt søk. Det elektroniske verktøyet gir detaljer som registrarinformasjon og viktige nettsidedatoer, for eksempel utløpsdato, registreringsdato og oppdateringsdato. Verktøyet gir også lignende domenenavn. Gjennom det samme er det også mulig å sjekke DNS (Domain Name System) postene.

who.is er et veldig nyttig verktøy og kan brukes til å identifisere troverdigheten til enhver nettside.

2. ISITE PHIShing

https://isitphishing.org/

Mest lest

1
Alia Bhatt sier at hun «brøt sammen» etter å ha sett Rahas bilde på nettet i Kashmir, Ranbir Kapoor «presset arbeidet hennes» og skyndte seg å hente henne
2
Tiger 3 Box Office Collection Første dag 5 rapporter: Salman Khan Film faller videre, forventes å tjene over Rs 17 crore

Dette verktøyet er utviklet for å hjelpe brukere med å finne ut om et bestemt nettsted sannsynligvis er et nettfisking-nettsted eller ikke. Det gir brukere en rask og enkel måte å bekrefte legitimiteten til et nettsted ved å skrive inn nettadressen.

3. Google Sosialt søk

https://www.social-searcher.com/google-sosial-søk/

Denne nettsiden gir et verktøy for å søke i sosiale medieinnhold spesifikt på Googles sosiale søkefunksjon. Det lar brukere finne offentlig tilgjengelige sosiale medier-oppdateringer, artikler og blogger relatert til søkene deres. Dette er et nyttig verktøy for å utføre grundige undersøkelser på en hvilken som helst nettside eller konto på sosiale medier.

Det er viktig å merke seg at selv om verktøyene som er oppført ovenfor kan være nyttige, kan det hende at de ikke oppdager alle phishing-forsøk, og brukere bør utvise forsiktighet og følge generell nettsikkerhetspraksis, for eksempel å ikke klikke på mistenkelige lenker, sjekke legitimiteten til nettsteder , spesielt hvis de gjelder sensitiv og finansiell informasjon.

Related Videos

Leave a Comment