Home » Nawaz, USAs ambassadør møtes i Lahore, diskuterer politisk, økonomisk situasjon – Pakistan

Nawaz, USAs ambassadør møtes i Lahore, diskuterer politisk, økonomisk situasjon – Pakistan

by Russell Crowe

PML-N-overordnet Nawaz Sharif holdt et møte med USAs ambassadør Donald Blome i Lahore lørdag, og diskuterte landets nåværende politiske og økonomiske landskap, med spesielt fokus på hans partis forberedelser til det kommende valget.

Blomes møte med Sharif var en av flere forbindelser med politikere, inkludert PPPs Yusuf Raza Gilani og Istehkam-i-Pakistan Party (IPP) sjef Jahangir Tareen, når valgsesongen gjenopptas.

Møtet mellom den øverste PML-N-lederen og den amerikanske utsendingen faller sammen med Nawaz» rekke offentlige samlinger i forkant av neste års valg, etter at han kommer hjem 21. oktober.

Ifølge en uttalelse fra PML-N besøkte den amerikanske utsendingen partilederen og diskusjonen deres fokuserte blant annet på viktigheten av Pakistans forhold til USA.

Uttalelsen sa at Nawaz delte hans syn på den politiske og økonomiske situasjonen i Pakistan, med særlig vekt på partiets forberedelse til det kommende valget.

Under sitt møte med den amerikanske utsendingen informerte den tidligere statsministeren ham om at «befolkningen i Pakistan igjen ville stole på at PML-N vil lede landet gjennom de mange utfordringene det står overfor for tiden.»

De to lederne diskuterte også bilaterale forbindelser og samarbeid om gjensidige multilaterale bekymringer mellom Pakistan og USA.

Uttalelsen bemerket at de to lederne «erkjente viktigheten av et sterkt og robust partnerskap mellom de to landene.»

De understreket viktigheten av å utforske muligheter for å styrke samarbeidet og bygge videre på de positive resultatene som underbygger det sterke bilaterale forholdet mellom USA og Pakistan.

Diskusjoner mellom de to mennene dekket også ulike områder, inkludert handel, økonomi, klimaendringer, sikkerhet og regional stabilitet.

Nawaz tok også opp spørsmålet om «situasjonen til uskyldige palestinere som nådeløst blir drept av israelsk vilkårlig bombing og påføring av beleiring rundt Gaza.»

Han ba om en umiddelbar slutt på fiendtlighetene og akutt levering av humanitær og medisinsk hjelp til de som er berørt av krigen.

Den amerikanske ambassaden ga en uttalelse angående møter med «politiske aktører» i Multan og Lahore.

«Under hans interaksjoner med et bredt spekter av pakistanske politiske interessenter, møtte USAs ambassadør i Pakistan Donald A. Blome representanter for ulike politiske partier i Multan under et møte arrangert av den tidligere statsministeren Syed Yusuf Raza Gilani, og i Lahore med tidligere statsministeren. Nawaz Sharif og grunnlegger av Istehkam-e-Pakistan Party (IPP), Jahangir Khan Tareen.

«De diskuterte viktigheten av frie og rettferdige valg og retten til folket i Pakistan til å velge sine fremtidige ledere. De diskuterte også styrkene til handels- og investeringsforholdet mellom USA og Pakistan og utviklingen av rammeverket for den «grønne alliansen» mellom USA og Pakistan.

Related Videos

Leave a Comment